Musikk

Frimanns debut-EP sender tankene til samtidige nostalgikere som Daft Punk, Sophie Ellis-Bextor og Dua Lipa.

Frimanns debut-EP «Last King Alive» flørter med fortiden

23-åringen byr på frekk og freidig disco-pop.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er et veldig spennende prosjekt for meg, i og med at jeg kun har gitt ut singler før, aldri seks låter på en gang, sier Frimann til Blikk.

«Last King Alive» definerer Frimann som en pop-disco-EP.

I musikken henter han inspirasjon fra eldre musikk fra 60-tallet fram til i dag. Han kombinerer gjerne klassisk pop, rock og disco fra tidligere tiår med mer moderne uttrykk.

– I mye popmusikk i dag er det bare vokalen som er «live», mens instrumentene er programmert. Jeg eksperimenterer en del og kombinerer digitale og analoge instrumenter, sa Frimann til Blikk i 2018.

Fra balletten til musikken

Frimann ga ut sin andre singel, «American Jeans», i november 2018.

– Låta handler om to gutter som blir kjent gjennom sosiale media, og utvikler et nært avstandsforhold og ønsketenking rundt hva de ville ha gjort om den fysiske distansen mellom dem var mindre, fortalte artisten til Blikk den gangen.

Frimann.

Frimann Brustad (23) er fra Oslo og opptrer under artistnavnet Frimann. Han har blant annet dukket opp på Bamsescenen under Oslo Pride flere ganger.

Fra han var ni til tolv danset han ballett i Den Norske Opera, før veien gikk videre til musikklinja på videregående. Men etter hvert måtte dansen vike for musikken.

Nostalgisk disco-pop

Tittelsporet «Last King Alive» er en leken og frekk energibombe av en kjærlighetslåt, som beveger seg i retning av andre nostalgiske popsuksesser som Daft Punk og Sophie Ellis-Bextor, og Ariana Grandes suksess-singel «Thank U Next».

Frimanns tekster er på sitt beste når de får speile seg i instrumentalsporet. Som de instrumentale kunstpausene, man kan nesten forestille seg dem som lydliggjorte blunk, før den gjennomgående linja: «we’re breaking free... like Mercury».

Den pulserende «The Best is Yet to Come» flørter både med klassisk disco og samtidens nu-disco-tradisjon. Her sendes tankene til samtidens nu-disco-giganter, spesielt Dua Lipas hitsingel «Don’t Start Now», fra artistens album «Future Nostalgia» (2020).

Lytt til albumet her:

Powered by Labrador CMS