Musikk

Sirenesang fra Years & Years

Artist og skuespiller Olly Alexander slipper singel fra Years & Years' første album siden bandet gikk fra trio- til soloprosjekt.

Publisert Sist oppdatert

.

Låta «Crave» er en første sniktitt på hvordan Years & Years høres ut i ny drakt. Singelen er den første som er sluppet fra det kommende albumet «Night Call», som kommer 7. januar neste år.

Musiker og skuespiller Olly Alexander, som tidligere var bandets vokalist og frontmann, tar nå over roret som eneste gjenstående medlem, etter at Mikey Goldsworthy og Emre Türkmen forlot bandet tidligere i år.

– «Crave» er en leken måte å leve ut den vanvittige seksuelle energien jeg alltid har ønsket å ha, sier Alexander.

– Tidligere følte jeg at jeg var dominert av giftige forhold, og jeg følte at det ville være morsomt å snu det på hodet.

.

Bruker stemmen til å snakke for andre

For mange er artisten bedre kjent som hovedkarakteren Ritchie Tozer fra tv-serien «It's a Sin». Russel T Davies' serie om aidskrisa gjorde braksuksess tidligere i år. Handlingen utspiller seg i London på 1980-tallet, og gir et innblikk i både enkeltskjebner, aktivistiske strømninger og politiske avgjørelser, sett gjennom øynene til en vennegjeng i kollektivet døpt «The Pink Palace».

I et intervju med Blikk i 2018 fortalte Alexander blant annet om sine egne erfaringer som tilflytter til den britiske hovedstaden. Det var her pop-eventyret startet.

– Det var sterkt å møte et miljø med likesinnede. Spennende og kreative folk, men også med mange fristelser. Mange skeive er traumatisert av det de opplevde som unge. Da er veien kort til endeløs festing og dop. Jeg har erfaring fra det selv. Men på et eller annet tidspunkt må det stoppe. Som et kreativt menneske, hadde jeg ikke tid eller lyst til å kaste bort livet mitt, sa Alexander.

– Jeg er veldig privilegert som kan bruke stemmen min til å snakke på vegne av mange som ikke har samme mulighet til å bli hørt. Hvis man har en posisjon slik jeg har, så synes jeg man skal bruke den til noe bra. Jeg forsøker å ta min del av ansvaret.

Se musikkvideoen til «Crave» her:

Powered by Labrador CMS