Musikk

Mangt et plate- selskap har kjempet om signaturen til den skeive rapperen Ash Olsen. Men egenrådig nok, slapp hun debutalbumet på eget selskap.

Ash Olsens gylne hjertebarn

Publisert

ASH OLSEN er ute med debutalbumet «Golden Child». Den skeive rapperen fra Fredrikstad, fikk en hit allerede med førstesingelen «Kitkat» i 2020, og er å regne blant landets mest lovende hip-hop-artister. 

Andresingelen «Tuttifrutti» fulgte opp suksessen fra «Kitkat». Åpningslinja var superskeiv: «I Dive in that pussy like a scubadiver». Begge låtene er med på EPen «Ashy», som ble sluppet til strålende kritikker på slutten av 2021. Samme år ble hun både nominert til P3 Gull i klassen beste nykommer, «Årets gjennombrudd» og Gramostipend under Spellemann.

«Golden Child» byr på minst like skeiv og skitten hip-hop som på EPen. Om noe, er dette enda råere. Inspirasjonen fra stjerner som Megan the Stallion, Kendrick Lamar og flere 90-tallsklassikere som The Notorious B.I.G., er åpenbar. Tidsriktig er det mye emoorganisk materiale i beats under den karakteristiske, karismatiske stemmen. 

Sånn sett plasserer 24-åringen seg med låter som «Crazy Bitch» og «Liar», også inn i trenden med unge skeive artister som bruker gitarspor som underlag for eksplisitte personlige tekster. Råest låter dette nok likevel der det er hip-hop-beats som rår. Som i småsexy «Body Rock». 

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS