En lesbisk flyktning fra et afrikansk land oppmuntrer alle andre i samme situasjon som henne, på deres modige reiser. Veggene i Safe House er malt av flyktninger i Athens Housing Collective.

Et skeivt tak over hodet

Skeive asylsøkere blir diskriminert og avvist av andre flyktninger. De fleste holder det hemmelig, hvis de kan. I Aten bor de på gata, men ikke Valerie og Joul. De får hjelp av lhbt-senteret Safe Place Community Center.

Publisert Sist oppdatert

For to år siden levde Valerie og Joul veldig forskjellige liv i to afrikanske naboland. Men de hadde noe til felles: De møtte blant annet straffeforfølgelse, diskriminering og mangel på aksept for bare å være den de er, også ofte fra familiene sine.

For to år siden hadde disse to fullstendig fremmede et felles mål, og startet sin lange reise for å nå det. Begge forlot landene sine i håp om ei bedre og tryggere framtid. De dro til Europa, med usikre utsikter og motgang, ut i det store ukjente. De bestemte seg for å gjøre dette med håp om å finne et trygt sted, en jobb, mennesker som ville akseptere dem, og at de ville finne kjærlighet og forståelse.

Og de fant det meste av det de håpet på i Safe Place Community Center i Hellas. Men før de nådde denne trygge havnen, brakte Valerie og Joul sin lange og farlige reise dem til noen forferdelige steder: fengsel i Tyrkia, en flyktningleir med forferdelige forhold på den greske øya Samos, og etter hvert gatene i Aten uten tak over hodet.

En venninne som forstår

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS