Urix

Aurora og Roskildefestivalen donerer 500.000 danske kroner til Sex & Samfund

Hele overskuddet fra Roskildefestivalen blir hvert år utdelt til tiltak for barn og unge. I år får Roskildeaktuelle Aurora velge en av mottakerne og valget har falt på den danske organisasjonen Sex & Samfund.

– Jeg mener verden er på vei mot et farlig sted når det kommer til vårt selvbilde og vår evne til å lære å elske oss selv for dem vi er, sier Aurora.
Publisert

Fredag ettermiddag denne uka, inntar Aurora Orange scene på Roskildefestivalen.

Når Roskildefestivalens 130.000 deltakere samles på festivalen, deltar de også i en innsamlingsaksjon som støtter barns og unges muligheter, håp og drømmer, ifølge en pressemelding fra Roskildefestivalen.

Hele festivalens overskudd doneres hvert år til dette formålet. Og i år har festivalen invitert Aurora til å velge mottakeren av en såkalt Orange Donation.

Aurora har valgt Sex & Samfund, som arbeider med kjønn, kropp og seksualitet.

Donasjonen er på en halv million kroner og vil gå til Sex & Samfunds arbeid med temaet «Skjermkropp», som setter fokus på kroppsidealene som finnes på sosiale medier, og hvordan de påvirker barn og unges forhold til egen kropp.

Virkelighetens kropper er forskjellige

Aurora slapp nylig det kritikerroste albumet «What Happened To The Heart», som blant annet dykker ned i temaer som kropp og det menneskelige sinnets sårbarhet.

Hun har valgt Sex & Samfund som mottaker av festivalens Orange Donation fordi hun mener det er behov for å korrigere kroppsidealene mange unge møter på sosiale medier.

– Jeg mener verden er på vei mot et farlig sted når det kommer til vårt selvbilde og vår evne til å lære å elske oss selv for dem vi er, sier Aurora i pressemeldingen.

– Mye av det vi ser online og sammenligner oss med, er ikke engang ekte. Vi forsøker å sammenligne oss med umulige og falske standarder. Og jeg tror på at jo mer vi lærer å akseptere og holde av oss selv og akseptere at vi alle er forskjellige, desto morsommere har vi det i vår kropp, med vår seksualitet og i livet generelt, sier Aurora.

Uke Sex

Sex & Samfund har i mer enn 60 år kjempet for retten til å bestemme over egen kropp, og er i dag kjent for initiativet «Uke Sex», en årlig undervisningskampanje rettet mot grunnskoleelever over hele landet.

«Skjermkropp» var temaet for årets «Uke Sex». Her veiledet de blant annet foreldre og lærere i å snakke med store barn og unge om kropp, sammenligningskultur og kroppsidealene på sosiale medier.

Donasjonen gjør det mulig for organisasjonen å fortsette arbeidet med et tema som er relevant for mange barn og unge.

– Jeg er veldig takknemlig for og beæret over at det arbeidet vi gjør, har blitt sett, sier Majbrit Berlau, generalsekretær i Sex & Samfund.

– Det er viktig å ha samtalen om kropp og kroppsideal. Vi vet at unge påvirkes negativt når de utsettes for «Skjermkroppen» og de filtrerte kroppene. For selv om de vet at det ikke er naturlige kropper, får de lyst til å endre sin egen kropp, sier Berlau.

Å bli valgt til å motta en donasjon fra Roskildefestivalen gir ifølge Berlau organisasjonen en tro på og tillit til at de er på rett vei og får muligheten til å fortsette arbeidet.

– Det kommer til å gjøre en forskjell, sier Berlau.

 

Powered by Labrador CMS