Roy Leirvik (t v) og Erik Fleischer har visst om hverandre siden de traff hverandre i Oslo i 2000. For fire år siden ble dyrlegen og bonden kjærester.

Bamsekos på Braskerudsætra

Hva gjør de to bygdebamsene Roy og Erik når de får tretten bybamser på setra si? De gir dem valper å kose med, og slenger en kvigebog på grillen.

Publisert Sist oppdatert

Blikk er i Våler i Solør i Hedmark og har nettopp kjørt inn i Braskereidfoss. Her svinger vi inn på lille Drykkjeåvegen som skal føre oss opp og inn til Braskerudsætra til ekte-paret Erik Fleischer (53) og Roy Leirvik (45).

Steinspruten smeller i granleggene mens vi slynger oss oppover. Det er nesten ikke til å unngå. Vi er tross alt i en av landets største skogkommuner der 80 prosent av arealet er dekket av trær, og der både Nord Europas største sponplatefabrikk og Norges største sagbruk holder til.

Etter åtte kilometer lysner det og vi ser plutselig en grå kongepuddel i en oppkjørsel. Lenger opp i bakken står en liten gjeng av menn i sin blankeste pels – elleve av i alt tretten har skjegg. De drikker kokekaffe og spiser hjemmebakt sirupskake på tunet, bak dem står et laftet bonde-rødt tømmerhus med gress på taket og hvite blondegardiner i vinduene.

En av de skjeggete mennene er John Earhart (70) som har vært med i Bamseklubben siden starten i 1999, de siste 18 årene som leder. Med brun cap og kamuflasjefarget shorts står han og kikker på kvigebogen som langsomt hel-stekes på grillen, og som senere på kvelden skal serveres med stuing av skogsopp som bamsene snart skal sanke i skogen.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS