Urix

Barbie-filmen bannlyses i flere land

Barbie-filmen går sin seiersgang i verden og har spilt inn over en milliard amerikanske dollar. Men den blir ikke like godt mottatt over alt.

Barbie-filmen har spilt inn over en milliard amerikanske dollar på verdensbasis.
Publisert Sist oppdatert

 Barbie-filmen er ulovlig å se i både Libanon og Kuwait

Kulturminister i Libanon, Mohammad Mortada, annonserte onsdag forrige uke at filmen fremmer homofili og trans, og at den er i strid med landets tro, moral og familieverdier.

Libanons kulturminister får støtte av den militante islamistiske gruppen Hizbolla. Hizbollas leder, Hassan Nasrallah, ber libanesiske myndigheter om å ta grep mot materiale som fremmer homoseksualitet, som han hevder er en umiddelbar fare for landet.

I kjølvannet av Libanons avgjørelse, kom en kunngjøring fra Kuwait, som også bannlyser filmen.

 «Filmen promoterer ideer og tanker som er fremmed for det kuwaitiske samfunn og offentlighet», sier en talsperson for Kuwaits informasjonsdepartement.

 I Midtøsten har Libanon vært et av landene med størst aksept for skeive. Blant annet var Libanon det første arabiske landet som arrangerte Pride i 2017.

 Men ifølge den libanesiske menneskerettighetsorganisasjonen Samir Kassir Foundation, går landet i feil retning. Ayman Mhanna i Samir Kassir Foundation sier i et intervju med Reuters at kulturminister Mortadas siste utspill kommer midt i en hatbølge mot landets lhbt-befolkning.

 «Det er en del av en større kampanje som samler Hizbolla, kristenkonservative og andre religiøse ledere i en målrettet kampanje mot lhbt-personer.»

Powered by Labrador CMS