Kitty Byng (t.h) måtte selv gjennom åtte forsøk før hun ble gravid med Emel. Det inspirerte henne til å skrive om hvordan forhold påvirkes av ventingen og de mislykkete forsøkene.

Dypdykk i barnesuget

I Kitty Byngs debutroman er forholdet mellom Kitty og Nina i ferd med å implodere under vekten av uoppfylte barneønsker. I virkeligheten er Kitty og Nina lykkelige foreldre til vesle Emel.

Publisert Sist oppdatert

Emel sover nå, en tidlig kveld i leiligheten på Etterstadsletta i Oslo. Mødrene hennes, Nina Bahar og Kitty Byng sitter i stua, omgitt av bøker og Emels leker spredt utover gulvet.

– Du har lagt deg tett opptil virkeligheten ved bruke navnene Kitty og Nina som navn på karakterene i romanen din, de bor også på samme sted som dere selv gjør. Mange vil tenke at dette er en biografisk roman, en som kan plasseres innen den såkalte virkelighetslitteraturen?

– Ja, og det er jo ikke så rart, men det er altså veldig mye diktning her. Historien er basert på virkeligheten vår i de ytre tingene, som antall barneforsøk, og OBOS-leiligheten, og karakterene Nina og Kitty er jo basert på oss. Men så har jeg strukket i ting, spilt ut følelser, trekk og tendenser i ekstremer, og diktet situasjoner. Men jeg opplever jo at folk tror alt dette har skjedd Nina og meg, medgir forfatteren.

– Ja, selv vennene våre tror at vi er de samme personene som skildres i boken, sier Nina, og ler.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS