Syndig søndag

Big Daddy Karsten vil ha kake!

Big Daddy Karsten elsker å overraske fansen. Det gjør han også på den nye singelen «Barry Antoinette».

Big Daddy Karsten.
Publisert Sist oppdatert

Big Daddy Karsten.

Barry Antoinette er Big Daddy Karstens superhelt alter ego. Den delen av Karsten som redder kåte menn i skapet fra blå baller eller sexløse relasjoner. Barry er flamboyant, «big, loud and beautiful», twerker bedre enn Megan Thee Stallion, formidler bedre enn Skavlan og lokker flere ‘boys to the yard’ enn Kelis. Barrys superkrefter er: livs-storhet, super-overlegenhet og Penetrerende laserblikk.

Karsten sier at låta handler om Barry og kake i alle former og smaker. Hva kake er, er et definisjonsspørsmål, men alle liker en eller annen form for Kake. Barry syns at alle skal spise kake hele tiden og kan ikke forstå at noen kan spise for eksempel fisk i stedet, det smaker jo ikke like godt. Barry beskriver hvordan alle egentlig har lyst på hans bakverk, og at det er både rett og riktig, men at den er eksklusiv og ikke bakt for alle. Man kan ha oligark-budsjett uten å være oligark, selv om Barry i likhet med sin kusine La Cicciolina har sagt at han kan være villig til å servere kake for fred.

Ut av skapet

Med over 6 000 trofaste fans på Instagram og flere tusen på YouTube hylles Big Daddy Karsten som et forbilde, en slags talsperson for åpenhet og bevissthet rundt psykisk helse, mens han fortsetter å gi oss rå rapmusikk. Lydmessig er han allsidig og henter ofte inspirasjon fra artister som Sam Smith, Devlin, Busta Rhymes, Jaykae og Kevin Gates.

I 2016 kom han «ut av skapet» til en sulten norsk presse, etter å ha blitt edru fra et liv bestående av narkotika og kriminalitet. Siden da har han blant annet gått viralt, som med «Ken Dreams» i 2019 hvor han rapper om å ha sex med nesten alle menn i Norges rap-elite.

Big Daddy Karsten.

Populær samarbeidspartner

Han har blitt kåret til en av de 300 mest innflytelsesrike artister i Norge fra 2000 til 2020 av Rockheim, spilt på alle de store pride-festivalene i Norge, fra Oslo til Bergen, Trondheim til Tromsø og Kristiansand, noen av de største musikkfestivalene, som Hove, Skral og CanalStreet.

I 2021 sjarmerte denne tidligere VGTV-battle-rapperen nærmere en million norske seere på Melodi Grand Prix med låta «Smile» og han har samarbeidet med artister som Joddski, Cezinando, Tuva Syvertsen, Linda Vidala, Keem One, Oral Bee, Andre Jensen, Ferdinand og Soleil Camara.

I løpet av 2022 forteller Big Daddy Karsten sin historie gjennom flere dokumentarer på TV, «Annerledes» på TV2 i januar, og «Ut» som kommer på Discovery i april. Til sommeren slipper han Epen «Bearly Legal», men først ut altså: «Barry Antoinette».

Hør: «Barry Antoinette»

Powered by Labrador CMS