Film

Skeive musikkvideoer konkurrerer på Kortfilmfestivalen

Sliteneliten, Cvntess, Beharie og Gaspard konkurrerer om prisen for beste musikkvideo.

– Deler av videoen er spilt inn på brygga Sukkerbiten i Oslo og det å bruke en offentlig plass for å lage den lesbiske dalen kjennes viktig, sier Christa Barlinn Korvald.
Publisert Sist oppdatert

7. til 11. juni går årets Kortfilmfestivalen av stabelen i Grimstad. Blant et hav av kortfilmer skal det også deles ut priser. I kategorien for beste musikkvideo er det en rekke skeive artister som konkurrerer.

Slitenelisten er nominert for musikkvideoen «Den lesbiske dalen».

Siden debutalbumet kom ut i 2021 har folkpunkbandet Sliteneliten reist land og strand rundt for å bidra med litt ekstra brensel til de brennende hjertene i landet. 8. mars i år, to år senere, er de klare for å gi ut si andre plate, «Me kan’kje sei nei te da som e bedre».

Låta «Den lesbiske dalen» er den tredje og siste singelen ut fra albumet.

I musikkvideoen skildrer Sliteneliten en drømmeplass, hvor man kan være seg selv og fri sammen med andre lykkelige skeive i en egen dal, vekk fra kjas og mas og hev-senk-pult.

– Denne låta er veldig sterk og viktig for oss. Vi er flere skeive i bandet, og vi håper at denne låta kan gi styrke, ro og håp til de av oss som er skeive. Men også glede! Det er en låt om en fristat, en drømmeplass, og vi synger den med glede. Det pleier som regel bli full allsang på denne på konsert, så vi gleder oss veldig til å sende den ut i verden, sier bassist Maria Refsland.

Gaspard konkurrerer med den ferske «Må Jeg Alltid Bære Min Egen Kropp».

Det nye skeive stjerneskuddet Beharie konkurrerer med musikkvideoen «Love Me».

Cvntess stiller med den hardstlående «F*ck the Gender Criticals».Powered by Labrador CMS