Bendik Giske.

Brakkesyken helbredes med Bendik Giske

Konsert med Bendik Giske mandag 23. mars kl. 20 på Brakkesyke på Facebook.

Publisert

Strømmingstjenesten Brakkesyke 2020 er kort fortalt en Facebookside som strømmer og videreformidler hjemmekonserter med musikere. Målet er å holde kulturlivet i gang under korona-utbruddet.

Mandag 23. mars kl. 20 er det tid for konsert med Bendik Giske.

Mange fikk ørene opp for Bendik Giske da han i sin tid samarbeidet og spilte sammen med Nils Bech. Men så sto han på egne ben, med suksess. I 2019 vant han NOPAs pris i Åpen Klasse, og nettstedet Subjekt kåret Giske til Årets artist.

I fjor slapp han albumet «Surrender», et album rotfestet i queer kultur og inspirert av en natt på den notoriske klubben Berghain i Berlin.
– Jeg strittet imot. Jeg følte at alle andre var idioter, sier Bendik Giske om sitt første møte med den legendariske technoklubben. Nå derimot opplever han møtet med denne klubbkulturen som noe «transformative».

– Jeg begynte å omfavne kulturen og innså at det var «der» jeg ønsket å være og at jeg vil skape kunst i det universet, sier Bendik Giske.

Tittelen «Surrender» er toneangivende på andre plan også i Giskes nye musikk.
– Queerperspektivet er alltid til stede. I den skeive kulturen har vi begreper som «top» og «bottom», hvor «bottom» refererer til det å overgi seg, til å stole på noen. Den måten å overgi seg på gir deg et annet perspektiv på hvordan du forholder deg til verden – hvordan du bærer deg selv og opplever ting, forklarer Bendik Giske som spilte inn «Surrender» i Emanuel Vigelands mausoleum på Slemdal i Oslo.

I kveld kan du danse sammen med Bendik Giske i din egen stue. Konserten starter kl. 20. Mer info finner du her: Bendik Giske på Brakkesyke

Powered by Labrador CMS