Pride

EuroPride-paraden i Beograd går som planlagt

Etter forbud og protester er nå klart at paraden under EuroPride i Beograd blir gjennomført lørdag 17. september.

Representanter fra Beograd Pride, All Out, European Pride Organisers Association (EPOA) og InterPride.
Publisert Sist oppdatert

En delegasjon fra Beograd Pride, All Out, European Pride Organisers Association (EPOA) og InterPride overleverte torsdag flere enn 27.000 signaturer til serbiske myndigheter.

Signaturene er samlet inn fra hele verden i protest mot serbiske myndigheters forsøk på å avlyse og forby EuroPride og den planlagte paraden på lørdag.

Myndighetenes motstand

Beograd er i år vertskap for EuroPride som arrangeres fra 12. til 18. september. Dette er første gang EuroPride avholdes på Balkan.

I august uttalte Serbias president Aleksandar Vučić at EuroPride var avlyst.

Presidenten uttalte at det er landets politiske situasjon lå til grunn for avlysingen. Men ifølge arrangørene av EuroPride og nettverket European Pride Organisers Association (EPOA), som er lisensinnehaver av EuroPride, skulle festivalen arrangeres som planlagt.

Så forsøkte innenriksdepartementet å stikke kjepper i hjulene for EuroPride. Innenriksdepartementet i Serbia la ned forbud mot paraden under EuroPride, men de lokale arrangørene og European Pride Organisers Association protesterte mot avgjørelsen.

Nå har serbiske myndigheter snudd, ifølge EPOA. De lokale arrangørene har annonsert en ny og kortere paraderute, som vil ende på Tasmajdan Stadium hvor det arrangeres konsert og en offisiell avslutningsseremoni for EuroPride.

Powered by Labrador CMS