Kim Friele

Hærverk på Kim Frieles plass

«At noen gjør slikt hærverk er trist, men jeg fryktet at noe slikt ville skje», sier leder i FRI Vestland, Torgeir Toppe.

Kim Frieles plass utenfor Bergen Rådhus ble offisielt åpnet i juni i år.
Publisert

I helgen publiserte Aftenposten en sak om at Kim Friele støttet en pedofil arbeidsgruppe som ble opprettet i 1975, og innlemmet i DNF-48, forløperen til organisasjonen FRI.

Gruppen ønsket å avskaffe den seksuelle lavalderen på 16 år eller å senke den. Da de holdt konferanse i 1978 var det med Friele som en av foredragsholderne. Hun skal ifølge referatet ha sammenlignet den pedofile frigjøringen med den homofile, skriver Aftenposten.

Nå har saken fått konsekvenser.

Kim Frieles plass utenfor Bergen Rådhus ble offisielt åpnet tidligere i år, med en rekke kunstverk av homikonet.

 I dag ble kunstverkene utsatt for hærverk, melder Nettavisen.

Kunstverkene av Friele er tagget over og ved siden har noen skrevet «Pedoplassen».

 «At noen gjør slikt hærverk er trist, men jeg fryktet at noe slikt ville skje etter oppslaget i Aftenposten», sier Torgeir Toppe, leder i Fri Vestland, til Nettavisen.

Toppe sier at det er vanskelig for alle å forstå at Kim Friele har deltatt på møter med en pedofil forening.

«Det er skremmende, og det kan ikke unnskyldes at hun har deltatt på disse møtene. Det er sjokkerende, og gjør meg kvalm, trist og forbannet», sier Toppe.

Bergens ordfører Linn Engø (Ap) er sjokkert.

«Dette er nedrig og uakseptabelt. Jeg håper dette er rampestreker, men jeg er redd det handler om dårlige holdninger. Kunstneren Dish sitt nydelige verk fortjener ikke dette, sier Engø til BA.

 

Powered by Labrador CMS