Ingrid Ormevik synes det er viktig å løfte fram skeive, men spesielt sterke lesbiske profiler. – I dag er det mange som er ikke-binære eller queer, men ikke like mange kommer ut som lesbiske, sier hun.

Ingrid Ormevik driver Instagram-profilen «Queer Fashion of Scandinavia»

Publisert Sist oppdatert

Blikk møter Ingrid Ormevik på utestedet Apollon Platebar i Bergen sentrum, et steinkast fra byens skeive vannhull, Fincken.

– Jeg jobbet som dørvakt der i fem år. Som eneste kvinnelige og lesbiske ansatte opplevde jeg mye rart. Folk likte å gjøre narr av Fincken fordi det er et skeivt utested. Også homoer selv slang dritt. En homofil mann jeg hadde nektet inngang en kveld, skrev i et nettforum at lesbiske burde utryddes, forteller Ormevik, som ler av det nå.

Men slike erfaringer med skeives manglende selvtillit og samhold, og drittslenging fra heterofile, vekket kamplysten henne.

– Jeg startet med «Queer Fashion of Scandinavia» fordi jeg ønsker å bidra til å promotere sterke skeive profiler og skape et positivt og kreativt skeivt fellesskap, forteller hun mens indierock strømmer ut av høyttalerne inne på Apollo.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS