Pride

Skeive Stemmer på Regnbuedagene

Skeive Stemmer er klar for Regnbuedagene i Bergen.

Skeive Stemmer: f.v. Maria Dale Johannessen, Eldrid Gorset og Angelle Khachik.
Publisert Sist oppdatert

Skeive Stemmer er Norges første skeive operakompani av, med og for skeive. De ønsker å skape en arena som gir arbeid for - og rom til utvikling av skeive talenter og historier. Skeive publikummere og kunstnere har lenge vært en del av operasamfunnet, og Skeive Stemmer ønsker dermed å møte behovet denne målgruppen har for å kunne se sine egne historier fortalt i operaformatet.

Skeive Stemmers Angelle Khachik, Eldrid Gorset og Maria Dale Johannessen inntar Pride Park på USF Verftet i Bergen torsdag 9. juni og holder konsert kl. 17

– Skeive Stemmer ønsker å bidra til bedre representasjon innen kunstformen opera. Skeive publikummere og kunstnere har lenge vært en del av operasamfunnet og Skeive Stemmer ønsker å møte behovet denne målgruppa har for også å få sine egne historier fortalt, fortalte Angelle Khachik i et intervju med Blikk i anledning debuten til Skeive Stemmer i 2019.

En geriljaopera

Skeive Stemmer planlegger nå en oppsetning av «De Lystige Koner av Windsor - en geriljaopera», som vil få premiere ved Rosendal Teater i Trondheim 4. september i år.

«De Lystige Koner i Windsor» er en opera skrevet av den tyske komponisten Otto Nicolai i 1848, basert på teaterstykket med samme navn av William Shakespear fra 1602. Sentralt i operaen står konflikten mellom kjønnene. Historien om den dominerende ridderen John Falstaff som prøver seg på alle er evig aktuell – hvordan kjønn og seksualitet spiller inn i relasjoner og hvilke maktspill som ligger til grunn for våre handlinger.

Nå søker Skeive Stemmer operasangere som er skeiv, trans eller ikke-binær.

Prosjektperioden er lagt fra og med 15. august, med forestillinger 4. - 6. september.

Prøvene vil foregå i Trondheim. Intensjonen er også at forestillingen vil vises i Tønsberg, og Skeive Stemmer er i dialog med ulike arrangører for fremtidige visninger.

Er du interessert? Send en presentasjon av deg selv, 1 opptak og CV til skeivestemmer@gmail.com

Søkere blir invitert til intervjuaudition på zoom.

Powered by Labrador CMS