Pride

Paraderekord i Bergen

Nærmere 30.000 deltok i Pride-paraden under Regnbuedagene i Bergen. Se bilder!

Publisert

Årets Pride-parade i Bergen var det man kan kalle en dundrende suksess.

At folk har lengtet etter å samles og ha en dag i regnbuens tegn var veldig tydelig. Langs de avstengte sentrumsgatene kranset store menneskemengder feiringen, mens blide og glade, syngende og spillende paradedeltagere slynget seg langs Bryggen og gjennom sentrum, før det hele endte opp på den nydøpte Regnbueplassen, midt mellom Johanneskirken og Torgalmenningen.

Hele veien mottok paradedeltagerne tilrop og jubel fra bergensere og tilreisende, som i mange tilfeller hadde utstyrt seg like fargerikt og flott som paradefolket selv.

Etter avslutningen midt i byens hjerte, fortsatte folk i flokk og følge mot Nordnes og Pride Parken på USF Verftet. Der rundes årets Regnbuedager av med konserter, opptredener, taler og selvsagt en høvelig heidundrande fest.

Kommandør Bård Eriksen er sjef for Sjøkrigsskolen og dermed blant Bergens ledende menn. Lørdag deltok han i Pride Paraden i Bergen sammen med 30.000 andre glade mennesker i alle aldre.
Leder i foreningen FRI, Inge Alexsander Gjestvang gjorde byråd Katrine Nødtvedt selskap i front av paraden.
Leder av Regnbuedagene Joakim Aadland, byrådsleder Roger Valhammer og ordfører Rune Bakervik gledet seg til å komme igang med årets Pride Parade i vestlandets hovedstad.
Som vanlig var Trude Drevland, tidligere ordfører i Bergen med og satte farge på dagen.
Kjæresteparet Eldrid Groset og Maria Dale Johanessen fra operaensemblet Skeive Stemmer gikk selvsagt i Pride Paraden i Bergen.
Fincken kafe i Bergen har vært skeive vestlendingers samlingssted i 30 år. Folket på Fincken-flåten hadde kledd seg staselig for å markere både Regnbuedagene og sitt eget runde jubileum.
Kommandør Tone Størksen (midt i bildet med briller) er sjef for marinebasen Håkonsvern og selv åpent lesbisk. Hun deltok selvsagt da Forsvaret for første gang gikk under egen fane i pride-feiringen.
Vennegjengen hadde møttes via et cosplay-dataspill. «Bergensfruen» ble så begeistret for den fargerike gjengen at hun stoppet dem midt på Torgalmenningen etter paraden.
Powered by Labrador CMS