SchwuZ.

Dans med SchwuZ

Helgeturer avlyses, middagsselskaper og fester utsettes og møter digitaliseres. Søndag 29. mars kan du likevel feste på skeiv klubb i Berlin i din egen stue.

Publisert

Den skeive hovedstaden i Europa er definitivt Berlin. Hver helg valfarter skeive til Berlin for å klubbe og for å ta del i det skeive kulturlivet. Korona-utbruddet har satt en stopp for det, dessverre. Derfor har en rekke berlinklubber gått sammen for å gi klubbfolket det de trenger. Rytmer, bass og god klubbmusikk.

Clubmission Berlin og United We Stream har satt opp en strømmetjeneste som sender festmusikk rett til stuen din. En av klubbene er den legendariske skeive klubben SchwuZ, som lager fest på internett søndag 29. mars - og du er invitert.
(Se info nederst i saken.)

SchwuZ

Berlins største og eldste skeive klubb har hatt mange adresser siden den ble startet opp i 1977. Fram til 2013 lå SchwuZ i Bergmannkiez i Kreuzberg, men på grunn av økte husleiepriser som følge av gentrifisering, eller som radikale skeive berlinere kaller det: «Gaytrifizierung», flyttet klubben til Neukölln, det andre store skeive nabolaget i byen.

Flyttingen hadde også politiske grunner, ifølge daglig leder, Florian Winkler-Ohm.
– Målet er å samle ulike kulturer under samme tak, og siden Neukölln er et spennende nabolag, ble det en viktig del av motivasjonen vår. Huset brukes til mye annen aktivitet enn bare klubb, som konsertserien Berlin Live som produseres av Arte TV. SchwuZ er et unikt prosjekt takket være en stor stab frivillige, flat struktur og null hierarki.

Her kommer vi sammen som menn, kvinner eller ingen av delene, butch, femi, rasifisert, immigrant, ung, gammel, trans eller handikapet.

Paul Schulz

Festen starter i køen

Hit kommer over 3.000 gjester hver uke, enten for å danse til solen står opp, eller for å gå på filmvisninger, møter og debatter.

– SchwuZ har alltid vært drevet av rebeller og folk som vil viske ut heteronormativiteten. Her kommer vi sammen som menn, kvinner eller ingen av delene, butch, femi, rasifisert, immigrant, ung, gammel, trans eller handikapet, forteller klubbens PR-sjef Paul Schulz.

Når Blikk besøker SchwuZ tidlig på en lørdagskveld, er køen utenfor lang allerede. Til tross for at det regner og ikke dørene åpner før om en time, har køen i alle farger, fasonger og kjønnsuttrykk begynt å danse.

Inne er det god plass, blant annet har klubben tre dansegolv, røykeravdeling og salongbar. Vaktene viser alle respekt og her er det ikke samme siling som på Berghain. Kveldens show starter allerede i garderoben hvor de ansatte tar imot jakker og annet, mens frivillige deler ut info og «schnapps».

Hvem elsker ikke popmusikk? Ingen!

Jurassica Parka

Pop og politikk

I hovedrommet møter Blikk Jurassica Parka, som denne kvelden er vertinne for sin månedlige «Popkicker»-kveld. Dragdronninga er en legende i Berlins uteliv og ikke minst i Neukölln.
– Jeg ble født her i Neukölln i 1979, så får du selv regne ut hvor mange år jeg er, sier Jurassica Parka med et dinosaurblikk som forteller at vi skal la temaet ligge.

– Jeg har vært et fast ansikt på klubbscenen i mange år, og kan blant annet skryte av at jeg ble kåret til Miss Christopher Street Day i 2014. I kveld feirer vi fem år med «Popkicker», sier hun stolt mens hun tar imot klemmer og kyss fra gjestene.
– Hver eneste måned kommer det nærmere 2.000 danseglade som elsker popmusikk. Hvem elsker ikke popmusikk? Ingen! erklærer Jurassica Parker og forsvinner inn i dj-båsen.

Popkicker på SchwuZ.

Men ikke alle i Berlin har penger til å feste som de vil, og noen tør knapt å gå på skeive klubber fordi de har opplevd diskriminering tidligere.
– Slik kan vi ikke ha det i det skeive miljøet, slår Paul Schulz fast, og forteller hvilke grep SchwuZ har tatt.

– Hver måned gir vi bort en stor mengde gratisbilletter, blant annet til skeive innvandrere. Både fordi de ofte har dårlig råd, men like viktig er det at de skal føle seg inkludert og velkommen på klubben.

Søndag 29. mars fra kl. 19 byr SchwuZ opp til dans. Musikken serveres av:
DJ trust.the.girl
(80s Pop)
Mermaid Mudi (Middle Eastern Beats)
Bambi Mercury (90s Pop)
Caramel Mafia (HipHop/RnB)
Marsmaedchen (Queer-Pop)

Nettside: SchwuZ
Mer info om sendingen finner du her: United We Stream / SchwuZ

Powered by Labrador CMS