Film/TV

Beth Ditto som lesbisk countrysanger

Kan en lesbe i Texas bli den neste dronningen av country? Gossip-vokalist Beth Ditto gjør et forsøk i serien «Monarch».

Beth Ditto i «Monarch».
Publisert

Beth Ditto slo gjennom med bandet Gossip i 2007, og har siden jobbet med både soloprosjekter og samarbeidet med kjente artister som Marc Almond. Hun var også en kort periode “muse” for designeren Karl Lagerfeld, og lanserte sin egen kleskolleksjon.

I 2019 fikk hun en av hovedrollenene i tv-serien «On Becoming a God in Central Florida», og nylig kom nyheten om at hun spiller i den nye Fox-serien «Monarch», som hadde premiere på strømmetjenesten Hulu i september. I «Monarch» spiller Ditto med kjente navn som blant andre Susan Sarandon.

Beth Ditto spiller rollen som Georgia "Gigi" Taylor-Roman, en ung artist som kniver med sin egen søster om tittelen som dronning av countrymusikk.

Ditto er bevisst på sin egen rolle som en åpen skeiv kvinne i et tv-drama, som finner sted i konservative Texas, hvor det har vært mange harde tak med hensyn til skeive rettigheter. Ditto har alltid vært åpen om sin egen skeivhet, men sier i et intervju med NBC News at hun likevel er bekymret for reaksjoner og hvilke konsekvenser rollen hennes kan få.

«Å være i et tv-show på et stort selskap som Fox er viktig. For meg betyr det at jeg kan vise at uansett hva du gjør mot oss, hva du tar fra oss, er vi her likevel. Vi kommer ikke til å forsvinne selv om du tar rettighetene våre fra oss. Vi er fortsatt her, og vi er fortsatt mennesker», sier Beth Ditto til NBC News.

«Monarch» strømmes på Hulu.

Powered by Labrador CMS