Urix

«Jeg ble overrasket over at jeg vant. Nå skal jeg jobbe videre og vise at jeg er Miss Bhutan-tittelen verdig», sier Tashi Choden.

Miss Bhutan er lesbisk

Publisert

Bhutans utsendte kandidat til Miss Universe i år, er den smellvakre lesbiske 23-åringen Tashi Choden. Hun er født i India, og har bhutansk mor og tibetansk far. Da hun fylte tre år, flyttet familien til byen Wangdue i moras fødeland, Bhutan. Men mora døde året etter, og da Choden var 14 år, døde også faren av sykdom. Som 15-åring ble hun under et opphold i hovedstaden Thimphu, del av et modellmiljø og sto fram som biseksuell.

«Jeg kom først ut på Facebook som biseksuell, men etter hvert som jeg leste mye om seksualitet, skjønte jeg at jeg faktisk er en kvinne som er helt komfortabel i min egen kropp og at jeg er tiltrukket av kvinner», sier Choden i intervjuer og forteller at vennene hennes gratulerte henne – og sa at de allerede hadde gjettet det.

Hun forteller at det var litt vanskeligere for familien å akseptere at hun er lesbisk, men at de etter noen måneder ikke kunne gjøre annet enn å godta det. Chodens kjæreste, som er basketballspiller, har også stått fram for sin familie.

Den 71. Miss Universe skal kåres i desember i San José i Costa Rica.

Kilde: The Bhutanese

Powered by Labrador CMS