Scene

Bianca Del Rio kommer til Oslo

RuPaul’s Drag Race-stjernen Bianca Del Rio returnerer til Oslo og Folketeateret. «Hvis du ikke blir lett fornærmet er dette showet for deg», sier Del Rio, som har fortalt Blikk at hun er en lykkelig liten soper.

– Drag ble liksom ventilen jeg sendte humoren gjennom. Jeg en klovn i kjole, sa Oslo-aktuelle Bianca Del Rio. 8. oktober står den populære artisten på scenen på Folketeateret.
Publisert Sist oppdatert

Den 8. oktober kommer komikeren og RuPaul’s Drag Race-dronningen, Bianca Del Rio, med sitt nye standup-show «Dead Inside» til Folketeateret i Oslo. 

«Dead Inside» er komikerens sjette store standup-turné, og vil som alltid dekke temaer som politikk, popkultur, aktuelle hendelser, «cancel culture», og hverdagsliv sett gjennom øynene til noen som er «død på innsiden», og finner humor i alt. Ureflektert, men takknemlig

Setningen «Jeg er en lykkelig liten soper», trillet ut av munnen på dragartisten Bianca Del Rio, kjent som vinneren av RuPaul’s Drag Race sesong 6, da Blikk fikk audiens med mannen bak dragfenomenet, Roy Haylock, via Skype en grytidlig morgen i 2016.

Mange Drag Race fans ble begeistret for Bianca Del Rio fordi hun brakte noe friskt og ærlig inn i Drag Race.

– Vel, andre mente jeg var gammel og dvask, så det kommer an på hvem du spør, kommer det tørt fra Del Rio før hun henter seg inn igjen.

– Jeg er «old school drag». Jeg er ikke den glamorøse dronningen som mimer etter divaer. Jeg har mitt eget materiale og min egen stemme.

– Hva kom først, drag eller stand up?

– Det har alltid vært stand up. Drag ble liksom ventilen jeg sendte humoren gjennom. Jeg en klovn i kjole, sier Del Rio med sin karakteristiske raspete stemme.

Del Rios budskap er at det ikke finnes regler i drag.

– Jeg drev med «lip sync» selv da jeg startet drag karrieren. Men det var ikke min greie, så jeg brukte humor i stedet.

– Det er som om ingenting har eksistert før det vises på Drag Race. Du er ingenting før du har vært med i Drag Race. Hvilket er tull og tøys. Det finnes så utrolig mange talentfulle dragartister som ikke er med i tv-serier som Drag Race – men som du burde gå å se. De har kanskje ikke 50.000 følgere på Instagram og Facebook, men fy faen de er briljante artister.

Bianca Del Rio «Dead Inside», 8. oktober, Folketeateret, Oslo. Billetter i salg via Folketeateret.no tirsdag 14. mai klokka 10.

 

Powered by Labrador CMS