Deichman Biblo Tøyen havnet i 2019 på magasinet TIME for Kids sin liste over de 50 kuleste stedene i verden. Interiøret er det den nederlandske arkitekten Aat Vos og firmaet Artisan Tech som står bak, sammen med Deichman og initiativtaker for Biblo Tøyen, Reinert Mithassel.

Den skeive bokhylla på et av verdens kuleste steder

Deichman Biblo Tøyen står på magasinet Time sin liste «World’s 50 Coolest Places». I sommer åpnet de ei egen hylle med skeive barne- og ungdomsbøker.

Publisert

Bokhylla ble åpnet med brask og bram med snorklipping og taler. Selveste direktøren for hele Deichman, Knut Skansen (50), tok turen fra kontoret sitt i det nye praktbiblioteket i Bjørvika til Biblo Tøyen for å kaste glans over åpningen.

– Jeg er selv skeiv og jeg skulle ønske det var en skeiv bokhylle hvor jeg kunne gå og lese bøker da jeg var ung, sa direktøren til de unge på Biblo Tøyen.

Biblioteket åpnet i 2016 og har streng aldersgrense. Her er det kun de mellom 10 og 15 år som slipper inn, bortsett fra voksne ansatte. Lokalet er innredet som en eventyrverden med gamle biler og mystiske rom formet som en ubåt og med lesekroker i gamle skiheisvogner som er hentet helt fra Sveits.

Interiøret er så unikt at det i 2019 havnet på magasinet Time sin liste «World’s 50 Coolest Places».

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS