Big Daddy Karsten.

Big Daddy Karsten i MGP

Skal erobre Melodi Grand Prix med skeiv kjærlighet og låta «Smile».

Publisert Sist oppdatert

Big Daddy Karsten er kjent for hardtslående tekster, som ofte også er drøye og seksuelle i sin lyriske form.

Nå skal han sjarmere Norge i lørdagens delfinale i årets MGP med låta «Smile», hvor han rapper om bamser, skeiv kjærlighet og fenomenet «throuple».

– «Smile» er en låt som handler om å gjøre stas på partneren sin i et åpent forhold, sier Big Daddy Karsten til Blikk

«Jo flere vi er sammen ...»

Hva er så en «throuple»? Det er ikke nødvendigvis det samme som et åpent forhold, men snarere et balansert, samtykkende og bindende forhold mellom tre personer. Men det kan selvsagt også fungere i et åpent forhold.

Det er tematikk vi sjelden, eller aldri, har hørt bli fremført i MGP eller Eurovision. Sånn sett ligger det an for en aldri så liten revolusjon i konkurransen.

– Er det så revolusjonerende? spør Big Daddy Karsten.

– Som du sikkert forstår forsøker jeg bare å være litt ydmyk nå, hahaha.

Big Daddy Karsten.

Trippel sengemoro

Rapperen har ikke gått rundt med en MGP-drøm i årevis, men fant plutselig ut at han ville prøve seg.

– NRK ble nok glade når de fikk en låt fra meg som ikke handlet om gruppesex og dop. Denne låta er en hyllest til skeiv kjærlighet, i alle sine former, sier han til Blikk.

Det høres i teksten hvor han rapper om å kysse en annen mann enn partneren, men samtidig erklærer at partneren er den eneste han vil «take a bullet for» - og at han vil tilbringe resten av livet med mannen han elsker, samt invitere en fyr eller flere til litt sengemoro.

– Det er utrolig moro å presentere en «klisjelåt» som tar for seg temaer som skeiv kjærlighet og forhold som bryter med heteronormen.

– Hva slags forhold har du selv til MGP og Eurovision?

– Jeg kan ikke skryte på meg at jeg har klatret opp til den høyeste fjelltoppen og skålt i cava år etter år når MGP-sirkuset er i gang. Men jeg satt jo i juryen under den internasjonale finalen i Eurovision i 2017. Da tenkte jeg, «dette er jo ikke så værst!» Jeg syntes det var ganske kult.

Big Daddy Karsten.

Går for seier

Både MGP og Eurovison har en stor skeiv fanskare. Det har ikke gått Big Daddy Karsten hus forbi.

– Med tanke på fjoråret og så langt i år, hvor alt av kulturtilbud har måtte stenge ned, er MGP det nærmeste jeg kommer pride. Jeg har jo nesten en tradisjon med å opptre på nær sagt det som finnes av pridefestivaler. For meg er MGP tv-pride!

På spørsmål om hva publikum kan forvente seg når han går på scenen i delfinalen på NRK lørdag 30. januar, blir det stille.

Big Daddy Karsten holder kortene tett til brystet.

– Men publikum blir neppe skuffet! Det blir skeivt og minneverdig, lover han.

Og for å fjerne enhver tvil: Big Daddy Karsten går for seier og deltagelse i den internasjonale Eurovision-finalen. Han er klar for å ta verden med storm. I løpet av året som har gått har han fått kontrakt med et britisk plateselskap og han er tatt under vingene til en internasjonal konsertarrangør, så alt ligger til rette for verdensherredømme – og kanskje en kjæreste som er klar for et åpent forhold.

– Låta «Smile» er en åpen oppfordring til alle menn over 45 år, med salt og pepper-skjegg, som vil ha en super chubby 30-åring – og som ikke er opptatt av et monogamt forhold med rekkehus, Volvo og vov-vov!

Powered by Labrador CMS