Virusets virkninger

Torsdag 6. februar er det premiere på «+-» på Black Box, en fysisk teaterforestilling som tar for seg livshistorien til en ung homoseksuell innvandrer som lever med hiv.

Publisert Sist oppdatert

+-

Corentin JPM Leven, Black Box, Lille Scene, premiere 6. februar, spilles til og med 9. februar, kl 19. Marstrandgata 8.

Mer info: blackbox.no

Corentin JPM Levens soloforestilling tar publikum med inn i de eksistensielle kvalene til hovedpersonen. Er det mulig for han å akseptere sykdommen når han samtidig dømmes til å stå i en livslang kamp mot stigmatisering?

Den ferske diagnosen som hivpositiv setter i gang en sorgprosess, som er et av flere stadier i traumehåndteringen. Forestillingen gjør et forsøk på å forstå og skape åpenhet om hiv ved å vise konsekvenser sykdommen fortsatt får. Dette til tross for den enorme utviklingen i medisiner som gjør det mulig å holde viruset i sjakk.

Les også

Hovedpersonen rives mellom seg selv og den kollektive identiteten sykdommen fører med seg. Hvordan kan man bidra til å hylle, samt bære denne arven? Er det mulig å komme utenom aidsikonene fra populærkulturen? Hvordan møte kropp, sosiale privilegier, stigmatisering og intime og seksuelle implikasjoner forårsaket av dette viruset i dagens moderne samfunn? Forestillingen forteller om den sårbare menneskekroppen og virusets psykologiske virkninger på et ungt sinn.

Corentin JPM Leven er fra Frankrike og er utdannet scenograf ved Akademi for scenekunst i Fredrikstad. Han jobber som blant annet scenograf, kostymedesigner og lysdesigner, og har arbeidet med en rekke teater- opera- og danseforestillinger, konserter og musikkvideoer i både Norge og internasjonalt. Corentin er også performance-kunster og regissør.

Powered by Labrador CMS