Cassie Brødskive.

Absolutt fabelaktige dronninger og konger

Blikk tok pulsen på årets siste Open Drag Stage på Yongs Nede i Oslo. Det angrer vi ikke på.

Publisert Sist oppdatert

Det var fullt hus og stormende jubel når Open Drag Stage inviterte til årets siste fest og forestilling. Publikum flokket seg sammen foran scenen på Youngs Nede i Oslo for å se sine favoritt-queens og kanskje oppdage en eller flere nye stjerner. Og stjerner fikk de, fra veletablerte queens fra grupper som Princessilicious og X-dolls til de ferske kongene Gutta.

Frida Marida.

Mangfoldig drag
Gutta er et forfriskende pust inn i en scene som lenge har vært dominert av menn. Takket være ildsjelene i Open Drag Stage og Draglaboratoriet, samt burlesk-miljøet som har skapt en ny og pirrende scene på Elsker, har dragscenen i Oslo blitt inkluderende og mangfoldig, hvor alle kjønn og identiteter er velkommen. Ikke bare velkommen, men de oppfordres til å komme seg opp på scenen. Lørdagens publikum fikk se mangfoldet på scenen. Der sang dragdronningen Frida Marida av hjertens lyst, flankert av kveldens øvrige artister.

Cassie Brødskive.

Avantdrag?
Showet ble ledet av de kyndige Elektra Puzzz og Nabi Yeon Geisha, drivkraften bak Open Drag Stag, og de sendte ut visuelle fyrverkeri som perler på en snor, som X-dolls-dronningen Bleach Boo Boo og Cassie Brødskive fra Princessilicious. Cassie Brødskive er hjernen bak Draglaboratoriet og er en av dragartistene som løfter dagens drag opp til et nytt nivå. Hva skal man kalle det? Avantdrag? Absurdrag? Samtidsdrag? Hvem bryr seg? Det er utfordrende, både for øyne og ører, men levert med perfeksjon og en stil som gir «10. 10. 10. Tens across the board!»

Publikum mimet for livet.

«Lip sync for your life!»
Kveldens publikum har ikke vokst opp med den dragscenen Oslo var berømt for i hine hårde dager. De kjenner knapt til Great Garlic Girls eller legendariske dragartister som Lily Savage og Charles Pierce. Dette er RuPaul’s Drag Race-generasjonen som fanatisk følger tv-serien og seriens dronninger på Instagram. Og det er en positiv ting. Men med Open Drag Stage får den generasjonen både invitasjon om å bidra selv, samt et innblikk i den lokale dragscenen. Og de utfordres igjen og igjen – hvilket etter manges mening er selve funksjonen til drag.

Open Drag Stage er smarte, så smarte at de anerkjenner publikums forhold til drag. Derfor blir volumet på publikums hyl og skrik skrudd opp til 11 når og Nabi Yeon Geisha inviterer 3 publikummere opp på scenen. Utfordringen? «Lip sync for your life!» selvsagt!

Gutta kom, showet og vant!

Rett opp og ned
Kveldens siste artister er Gutta. Denne drag king-gruppa er egentlig en kvartett, men i kveld redusert til en trio. Det legger ingen demper på responsen fra publikumshavet foran scenen. Gutta er virkelig etterlengtet på dragscenen og i kveld tar de Lars Vaular-låtene «Det ordner seg for pappa» og «Rett opp og ned» inn i et nytt univers, med kjettinger, balltre og en enhjøring-piñata ... Tro oss, det kan ikke beskrives. Du må oppleve det selv. Og det kan du.

Gutta slår til med juleshow 8. desember på Godthåb i Oslo. Da stiller Gutta fulltallige, med Larry, Robin, Lavrans og RichHard. De har med gjesteartisten Bleach Boo-Boo på scenen. På grunn av Guttas stigende stjerne er det hele to forestillinger 8. desember, kl. 17 og kl. 20. Info her: Guttas juleshow

Se bilder fra Open Drag Stage på Youngs Nede lørdag 22. november her: BLIKK på Facebook

Powered by Labrador CMS