Urix

Oh Seung-jae, talsperson for ungdomsorganisasjonen til det sørkoreanske sosialdemokratiske partiet Justice Party, er åpen homofil og er en sterk stemme for en lhbt-lov.

Omkamp for antidiskrimineringslov i Sør-Korea

Publisert

KRISTNE OG KONSERVATIVE i Sør-Korea forsøker fortsatt å stoppe forslaget til en ny lov mot diskriminering på bakgrunn av seksuell orientering og kjønnsuttrykk. Senest i juni 2020 møtte et lignende lovforslag så mye motstand at det ble droppet. Men nå opplever landets skeive et snev av fornyet håp om å få til en antidiskrimineringslov.

Lovforslaget har en viss popularitet i landets nasjonalforsamling, og har blant annet støtte hos innflytelsesrike aktører innenfor skolesystemet. Utdanningsmyndighetene i hovedstaden Seoul har allerede annonsert en egen handlingsplan for å beskytte elevene i hovedstadsområdet mot diskriminering og hat.

Lederen for ungdomsorganisasjonen til det sosialdemokratiske partiet Justice Party, Oh Seung-jae, har også vært en tydelig stemme for en lov mot diskriminering av skeive.

«I Taiwan, som har legalisert likekjønnet ekteskap, var endring av lovverket avgjørende, og det kan vi også lære av her i Sør-Korea», sier Oh Seung-jae, som er åpen homofil.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS