Urix

I 2020 var det stor økning i vold og hatefulle ytringer, viser ILGA Europes analyser av 49 land i Europa.

Urovekkende regnbuekart

Publisert

FREMSKRITT VARER ikke alltid evig konkluderer ILGA Europe med i forbindelse med publiseringen av sin årlige europeiske regnbueindeks, nå for det høyst utradisjonelle året 2020. ILGA Europe har analysert og rangert 49 europeiske lands lhbti-politikk og -likestillingslover.

For sjette år på rad er Malta nummer én på Rainbow Europe Map, mens Belgia kommer på andreplass for fjerde gang, og Luxembourg inntar tredje plass for tredje år på rad. Portugal ligger på fjerde plass foran Norge på femte, Finland på sjette, Sverige på sjuende og Danmark på niende.

De tre landene nederst på regnbueindeksen er Aserbajdsjan, Tyrkia og Armenia, nøyaktig det samme som i fjor. For andre år på rad har Polen den laveste rangeringen i EU.

Organisasjonen ILGA Europe, som er en del av International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association, analyserer hvert land ved hjelp av et bredt spekter av indikatorer; som dekker alt fra likestilling, familiespørsmål og hatytringer til lovlig kjønnsgjenkjenning, ytringsfrihet og asylrettigheter. Disse referansene ble først brukt av ILGA-Europe i 2009 og har blitt utvidet siden. Rangeringen er basert på hvordan lovene og retningslinjene i hvert land påvirker livene til skeive.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS