Bøker

Hevder Trump var «besatt» av skeive

Han skal ha skrytt av å betale en homofil ansatt mindre og jevnlig kommet med vulgære uttalelser om transkvinners kjønnsorganer. I en ny bok forteller Trump-ansatte om sin tid under den tidligere presidenten.

Publisert

I den kommende boka «Confidence Man» presenterer forfatter Maggie Haberman tidligere president Donald Trump som en ufin sjåvinist som var altfor opptatt av seksualitet og kjønnsuttrykk til menneskene rundt ham og ofte prøvde å snakke om hvorvidt menn er homofile.

Haberman er tidligere journalist i New York Times og har fulgt Trump helt siden 1990-tallet. «Confidence Man» er laget ut fra intervjuer med flere enn 200 kilder, deriblant tidligere rådgivere av ekspresidenten og tre intervjuer med Trump selv.

I boka skriver Haberman blant annet at ansatte som hadde jobbet under Trump husker at han hånet homofile menn, eller menn som ble sett på som svake, med ord som «soper» («faggot»). Han ville derimot aldri si dette til dem det gjaldt. Hetsingen skjedde alltid bak de ansattes rygg.

Tidligere Trump Organization-leder Alan Marcus sier i boka at Trump ville «forkleine» en ansatt han trodde var homofil og «skrøt av at han betalte ham mindre» enn andre ansatte av samme rang i organisasjonen.

Under valget før presidentskapet, hadde Trump et møte med visepresidentkandidat Mike Pence og kommunikasjonsdirektøren for kampanjen hans, Jason Miller. Her skal Trump ha sagt at Miller «likte damene».

«Du vet hvordan noen viser seg å være homofile senere, og du visste det? Denne fyren, han er ikke engang én prosent homofil», skal Trump ha sagt.

Til og med republikanere skal ha blitt sjokkert over presidentens vulgære språkbruk, spesielt når det kom til transpersoner. I boken skriver Haberman om en episode der Trump forbereder seg til en debatt i 2016, der rådgiveren Reince Priebus skulle spiller rollen som en transperson som stilte Trump spørsmål om offentlige toaletter.

«Med kuk eller uten kuk?» spurte presidenten, og gjorde så en håndbevegelse der han mimet at han skar av seg sin egen penis.

Haberman skriver at han ble møtt med et «tomt blikk» fra de ansatte i rommet. En av dem skal etter en stund ha spurt Trump hvilken forskjell det gjorde om vedkommende hadde penis eller ikke.

«Hva om det var en jente på toalettet og noen kom inn dit, løftet opp skjørtet og kuken hang ut?» sa Trump.

Powered by Labrador CMS