Debutromanen «En sånn rød amerikansk scooter» fikk svært gode anmeldelser. Kritikerne mener at Molly Øxnevad har truffet med sin skildring av en ung mann som forsøker å navigere seksualitet og identitet på overgangen til voksenlivet.

–Det er slik jeg er

På innsiden av bokomslaget til «En sånn rød amerikansk scooter» sitter Molly Øxnevad i en stol iført bh, nylonstrømper og damesko. – Jeg tenkte det passet bra for å si noe om hvem jeg er og vil være, eller retter sagt; hvem jeg også kan være.

Publisert Sist oppdatert

Denne teksten ble publisert før Molly Øxnevad skiftet navn og offentlig identifiserte seg som kvinne. Blikk har i denne versjonen fjernet bruken av Øxnevads tidligere navn.

Hun sitter avslappet ved kafébordet, hun har halvlangt hår hun tenker litt på å klippe, er iført en lyserødlilla glinsende topp.

– Jeg pleide å tenke at jeg er panseksuell, men nå vet jeg ikke helt, det er litt vanskelig. Derfor synes jeg det er dekkende å bruke den beskrivelsen. Altså at jeg befinner meg på lhbt-spekteret. Det pleier å være et pluss bak disse bokstavene, så der et sted har du meg.

Trekant i Stavanger

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS