– Jeg har skrevet den romanen om lykkelig skeiv kjærlighet som jeg selv gjerne ville lese, sier Ingrid Z. Aanestad, som tenkte på seg selv som ung da hun skrev sin sjette roman.

Ei å sove og våkne med

I sin nye roman favner Ingrid Z. Aanestad alt som ikke kan favnes; lengsel, drøm og håpet som ligger i å møte et menneske man vil sove og våkne med. Mir med Ruth. Ruth med Mir.

Publisert

– Hvorfor er det forskjell på tittelen og åpningssetningen i boka di, «Ein dag vaknar me og det er sommar» og «Ein dag snart vaknar me og det er sommar»? De er nesten like, men ikke helt?

– Det er litt mystisk det der, hva det betyr, sier Ingrid Z. Aanestad.

Hun har møtt Blikk på en nesten folketom kafé i Oslo sentrum. Det regnet da hun dro hjemmefra. I høstsola blir den gule regnjakka brått veldig synlig, et fremmedelement. Hun bretter den pent sammen og legger den på stolen ved siden av seg mens hun tenker over hvorfor hun har lagt til ordet «snart» i den første setningen i romanen.

– Jeg ville skrive en historie om skeiv, lykkelig kjærlighet. Forskjellen som ligger i tittelen og åpningssetningen, åpner for det. Et håp om et liv sammen, framover, men jeg tenker vel at forskjellen også peker på hvor skjørt alt er.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS