Trans

Transsamtaler på Elsker

Daisy Sælen Hafstad inviterer i samarbeid med Christine Marie Jentoft og Luca Dalen Espseth og FRI Oslo og Viken, til samtaler om trans på Elsker i Oslo.

Daisy Sælen Hafstad.
Publisert

I 2020 kom Daisy Sælen Hafstad med praktboka om norsk draghistorie «Parykker, stiletter og frigjøring». Nå jobb er hun med en bok om norsk transhistorie. Boka har arbeidstittel «Mine Damer og Herrer og alt midt imellom» og er støttet av Norsk Kulturråd og Fritt Ord.

Samtaleserien som arrangeres på Elsker er i forbindelse med Hafstads forarbeid til boka. I løpet av mars kan publikum lytte til kjente og ukjente transpersoner som har satt sitt preg på den norske transhistorien og bidratt til å sette transtematikken på dagsorden.

Første tema ut har fått tittel «De som gikk foran», og fredag 10. mars kan publikum lytte til transpionerenes fortelling om rettighetskampens spede begynnelse.

Neste samtale finner sted fredag 17. mars og da er det dagens aktivister som kommer til orde. Fredag 24. mars er tematikken relatert til transpersoner med minoritetsbakgrunn.

Samtalene avsluttes torsdag 30. mars med morgensdagens transaktivister der unge mennesker deler historier om sine opplevelser som transperson og det å stå i dagens kamp for transrettigheter.

Fredag 10. mars: Gårsdagens helter
Fredag 17. mars: Dagens aktivister
Fredag 24. mars: Dobbel minoritet
Torsdag 30. mars: Morgendagens helter

Sted: Elsker
Tid: 20:00 - 21:00
Info: Elsker: Trans

Powered by Labrador CMS