Bøker

Tamsyn Muirs «Locked Tomb»-serie havnet på bestselgerlista til New York Times og USA Today. Nå er hennes tredje bok ute, og snart kommer bok nummer fire; «Alecto the Ninth».

Lesbiske nekromantikere i verdensrommet

Publisert

TAMSYN MUIR (38) fra New South Wales i Australia, flyttet med familien til New Zealand som niåring. Mye av forfatterens barndom gikk med til å savne en verden hun aldri helt fant på jorda. Så derfor laget hun sin egen.

Den heter «det lukkede gravkammer» og befinner seg på en isolert planet i et, i all hovedsak, utdøende kloster. Og der starter den første av de foreløpig tre bøkene i serien om «The Locked Tomb», med tittelen «Gideon the Ninth» (2019).

«Jeg hadde drømmer om at mamma og pappa ikke en gang ville lese den. Jeg skulle ha sagt at: ‘Jeg har solgt en bok, ikke google den, ikke les den, ikke se på den. Les den aldri, og ikke la noen i familien lese den.’ Men faren min fant noen av kapitlene på nettet. Så Ok, jeg måtte innse at min 76 år gamle far leste min lesbiske fantasybok, men han reagerte snilt og entusiastisk», fortalte Muir i et intervju med nettavisa Vox.com.

Romanen har fått flere litteraturpriser, blant annet The Crawford Award som gis til en forfatter hvis første fantasy-bok ble utgitt i løpet av det foregående kalenderåret.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS