Ny roman fra Ståle Huse

Publisert

«Hjemløse barn» er Ståle Huses nye roman. Ståle Huses roman nummer to «Hjemløse barn» ble lansert denne uka.

– Nå er jeg veldig spent. Jeg håper boka blir godt mottatt, sier Huse. Ståle Huse ønsker ikke å blir karakterisert som homseforfatter, selv om menn som har sex med menn har sentrale roller i de to bøkene han så langt har gitt ut.

– Jeg begynte å skrive på boka et halvt år før min første bok «La Zona Rosa» var ferdig. «Hjemløse barn» er en bok jeg har jobbet masse med.

I boka blir vi kjent med en ung mann som lengter etter anerkjennelse fra sin far og etter en mann han kan elske og bli elsket tilbake. Lengselen etter ekte kjærlighet tar fullstendig kontroll over livet hans. Tilværelsen hans, der han vandrer hvileløst rundt i Oslo på jakt etter mannen i sitt liv, blir etter hvert grenseløs og selvutslettende.

– Dette er en bok med et tema angår mange. Den er for folk som liker å lese og som evner å leve seg inn i tematikken. Jeg skriver jo veldig tett om folk og leseren må bruke litt av seg selv.

– Er boka like rå som «La Zona Rosa»?

– Ja, den er rå og nådeløs i beskrivelsen av sex som en naturlig del av mannen. Men boka er ikke bare for homser. Jeg skriver for alle jeg, sier Huse.

Powered by Labrador CMS