Urix

Ubeseiret transbokser

Proffbokseren Patricio Manuel har vunnet alle kamper de siste fem årene.

Patricio Manuel, med kallenavnet «Cacahuate», det spanske ordet for «peanøtt», er fortsatt ubeseiret siden han begynte å bokse mot menn i 2018.
Publisert

Patricio Manuel (37) er ubeseiret etter å ha vunnet sin tredje seier som proffbokser. Bokseren er den første transmannen i USA som har konkurrert og vunnet på profesjonelt nivå. Manuel som transisjonerte i 2013, har en ubeseiret 3-0 rekord siden han begynte å bokse mot menn i 2018. I juni fikk han sin tredje seier i proffkarrieren da han vant mot Alex Gutierrez.

Atleten med kallenavnet «Cacahuate», det spanske ordet for «peanøtt», konkurrerer for tiden under Oscar De La Hoyas Golden Boy Promotions.

«Jeg elsker ærligheten i denne sporten. To personer med hansker. Samme vektkategori. I boksing ordner vi opp i ringen, og så klemmer vi hverandre etterpå. Jeg skulle ønske at verden var mer slik», sier Manuel i podkasten «Trans Sporter Room».

Før transisjonen hadde den 165 cm høye bokseren i vektklassen super fjærvekt, vunnet det nasjonale amatørboksingsmesterskapet for kvinner fem ganger.

Han ble forsidestoff i januar i år da han kritiserte World Boxing Council for organisasjonens beslutning om å opprette en egen kategori for transkjønnede boksere.

«Det er hjerteskjærende for meg å høre WBC hevde at jeg ikke har en plass i ringen som mann. Gitt WBCs uttalte verdier om sportsånd, mangfold og respekt (via deres filantropiske avdeling WBC Cares), stolte jeg på at de nye retningslinjene ble laget med de beste intensjoner om å inkludere transkjønnede boksere. Men i virkeligheten står WBC for avhumanisering av transpersoner ved å antyde at transmenn ikke er menn og transkvinner ikke er kvinner. Denne retorikken gjennomsyrer den eksisterende politikken på høyeste nivå i styrende organer i sportens verden, og er også mine egne livserfaringer», sa Manuel i en uttalelse gjennom Athlete Ally.

 

 

Powered by Labrador CMS