Møt Bjørn-Tore Berge i kortfilmen «Da pride kom til bygda».

Da pride kom til bygda

Londons skeive filmfestival BFI Flare er avlyst på grunn av korona-utbruddet. Festivalen gir deg nå mulighet til å se fem av de beste skeive kortfilmene på programmet, blant annet den norske «Da pride kom til bygda».

Publisert

Det kommer stadig nyheter om skeive arrangement som avlyses nå under korona-utbruddet. Mange sitter hjemme i karantene eller isolasjon og det kan være vanskelig å ikke ha tilgang til et skeivt fellesskap i disse dager.

Den skeive filmfestivalen BFI Flare i London så seg nødt til å avlyse årets festival på grunn av korona-utbruddet. I den anledning vil de likevel gi det skeive publikummet noen smakebiter fra årets festivalprogram.

I samarbeid med prosjektet Five Films For Freedom har BFI Flare lagt ut fem kortfilmer fra hele verden som du kan se og nyte hjemmefra, blant annet den norske «Da pride kom til bygda». Sett deg godt til rette og snurr film!

Da pride kom til bygda

I helgen kom den triste nyheten om at årets Bygdepride er avlyst. Bygdepride skulle etter planen gå av stabelen i Ørsta og Volda fra 4. mai og ende med Bygdepride-parade og Pride Disco lørdag 9. mai. Korona-utbruddet satte en stopper for festivalen. Det er derfor ekstra fint at BFI Flare deler kortfilmen «Da pride kom til bygda» gratis for publikum.

En lokal menighet protesterer høylytt når Volda arrangerer Norges første Bygdepride. Vi møter 52 år gamle Bjørn-Tore som flyttet fra Volda for å leve friere som homofil i storbyen. Nå vender han tilbake til hjembygda for delta i Bygdepride, og han har blandede følelser til å skulle gå i parade på stedet han en gang opplevde mange fordommer. Regi: Julia Dahr og Julie Lunde Lillesæter.

Hør Julie Lunde Lillesæter snakke om filmen.

«134» (Regi: Sarah-Jane Drummey)

«After That Party» (Regi: Caio Scot)

«Pxssy Palace» (Regi: Laura Kirwan-Ashman)

«Something In The Closet» (Regi: Nosa Eke)

Powered by Labrador CMS