Film

Golden Globe til skeiv fransk film

Cannes-vinner «Fritt fall» vant hele to priser under årets Golden Globe.

Publisert

Den franske filmen «Fritt Fall» (Anotamy of a Fall) mottok hele to priser da den amerikanske film og tv-bransjen feiret seg selv under Golden Globe-utdelingen søndag.

Filmen, regissert av Justine Triet, fikk prisen for beste internasjonale film. Mens manuset Triet har skrevet sammen med Artur Harari, danket ut amerikanske snakkiser som både «Oppenheimer» og «Barbie.»

Det intense rettsdramaet følger den bifile forfatteren Sandra (Sandra Hüller) som er tiltalt for å ha myrdet sin mann. Den åpner like før det fatale fallet med en scene der forfatteren flørter åpenlyst med en kvinnelig student som skal skrive oppgave om henne. Intervjuet avsluttes da hennes mann spiller hip-hop forstyrrende høyt. Studenten drar. Sønnen går ut med hunden.

Hennes bifilitet blir brukt aktivt av aktoratet etter hvert som både ekteskap og utroskap brettes ut i rettsalen. Men som Them skrev i sin anmeldelse av filmen: «Den er sjeldent nyansert i sitt portrett av hvilken rolle Sandras identitet spiller i forholdet til Samuel».

Filmen, som også var nominert til Queer Palm under fjorårets Cannes festival, stakk der heller av med den gjeveste prisen. Den har også mottatt en rekke andre priser, så som Årets film under European Film Awards.

«Fritt Fall» hadde norsk kinopremiere 5. januar.

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS