Forskning

Unge skeive sliter med å gjenkjenne vold i parforhold

En fersk studie har undersøkt vold blant unge i parforhold. – Vi må snakke mer om vold i skeive parforhold, sier forsker Carolina Øverlien, som fant at skeive hadde vanskeligere for å søke hjelp.

Forskeren (NKVTS) mener at vi må anerkjenne at alle kan utsettes for vold, uansett kjønn eller seksuell orientering.
Publisert Sist oppdatert

I en større studie om seksuell vold i unges nære relasjoner, har Carolina Øverlien, forsket på partnervold mellom personer av samme kjønn.

Forskeren ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) understreker at vi må anerkjenne at alle kan utsettes for vold, uansett kjønn eller seksuell orientering.

– Det var forskjeller mellom dem som var i samkjønnede parforhold og heteroseksuelle forhold. Men utvalget var for lite til å se på om det var forskjeller mellom ulike former for skeive forhold, sier Øverlien til Blikk.

Disse forskjellene har hun skrevet utdypende om i artiklene Identifying Sexual Abuse in Same-Sex Relationships: Turning Points and Meta-Narratives, og Young People’s Experiences of Violence and Abuse in Same-sex Relationships: Understandings and Challenges der det fremkommer at skeives erfaringer forblir usynlige og misforstått.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS