«Feel Good»

Romantikk, avhengighet og nevroser

Mae Martin begynte med kokain som 14-åring, og med avrusning som 18-åring. Disse erfaringene har hun tatt med seg både i hovedrollens forhold til kjæresten (Charlotte Ritchie), men også til foreldrene.

Publisert Sist oppdatert

I DEN NYE NETFLIX-serien «Feel Good» har den kanadiske skuespilleren og standup- komikeren Mae Martin (32) brukt tema fra sitt eget liv, og laget en skeiv serie hun selv har savnet.

Martin har siden starten av karrieren vitset om sitt eget liv, og i «Feel Good» spiller hun en karikert versjon av seg selv. Serien ligger i grenselandet mellom komedie og drama, hvor historien går inn i både lette og tyngre tema. Hoved- personen Mae går opplever både eksistensiell angst, kjønnsdysfori og rusproblemer, men serien tar også opp kjærlighetsforhold og har gode sexskildringer.

Mae er en nervøs komiker som har overkommet rusmisbruk, og begynt å date en kvinne som ikke har hatt forhold til andre kvinner tidligere. Gjennom seks episoder følger vi Mae og kjæresten George (Charlotte Ritchie) gjennom sjarmerende opp- og nedturer. Til lesbemagasinet Diva har Martin fortalt at representasjon er en viktig grunn til at hun laget serien, blant annet fordi mange skeive sliter med internalisert skam og homofobi: «Selv om folk intellektuelt sett er veldig progressive, kan de bære på en del skam. Karakterene i serien er veldig skamfulle, men det er alle. Det er sjelden at jeg ser folk som ligner meg i tv-serier. Jeg husker hvor viktig det var for meg som tenåring å se «Buffy the Vampire Slayer». Jeg relaterte meg til den selv om jeg ikke er heks. Når du ikke ser det reflektert, kan du føle deg isolert. Det er forløsende å oppleve at det ikke bare er noe som skjer i ditt eget hode.»

Selvaksept og komme ut-prosessen er også behandlet i serien. Maes kjæreste har tidligere levd heterofilt, og prøver nå å finne ut av sine nye følelser. Martin forteller hun er opptatt av disse prosessene. «Som mange skeive har jeg vært i flere forhold med folk som er i forskjellige stadier av selvaksept. Den opplevelsen er interessant, pinefull og romantisk dynamisk. På en måte er det berusende.»

Beruselse i ulike former er også tema i serien. Som med Martin selv, har Mae slitt med rusavhengighet: «Det kunne bli ganske mørkt, men nå har jeg vært sterk det siste tiåret. Likevel er det noe jeg må være årvåken for.»

Powered by Labrador CMS