Trans

Transglede i Oslo

En rekke organisasjoner markerte transsynlighetsdagen i Oslo med parade lørdag 6. april.
– Transglede er å kunne ta en pause fra all død og elendighet, sier Maria Puenchir, styremedlem i Garmeres og styreleder i Steatornis.

Maria Puenchir, styremeldem i Garmeres og styreleder i Steatornis.
Publisert Sist oppdatert

Organisasjonene Skeiv Verden, PKI, Chemfriendly, Inkluderende Feminisme, Garmeres, Skeiv Ungdom og FRI arrangerte transsynlighetstog lørdag 6. april i Oslo.

Dagen startet med plakatverksted og pizza, før de fremmøtte samlet seg i gatene for en parade som tok dem til Sentralen, hvor dagen fortsatte med blant annet bingo og sofasamtale. Temaet for samtalen handlet om å vise fram transglede, i motsetning til stigma og sykeliggjøring som finnes i samfunnet.

Med mottoet transglede i bakhånd, tok Blikk tempen på deltagere i paraden

f.v. Newt Petride i Skeiv Verden og James Armando Dickson, nyvalgt leder i Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens (PKI).

– For meg betyr transglede fellesskap og venner. Det er grunnen til at jeg trives så godt som transperson i Norge. Jeg kom fort inn i et fellesskap, og mange av de som er her i dag er grunnen til at jeg kan leve godt som transperson, sier James Armando Dickson, nyvalgt leder i Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens (PKI).

f.v. Jouvnas Bruun Arnesen, nestleder i Garmeres, og

– Transglede for meg er muligheten til å eksistere i et rom som dette, hvor jeg og andre kan være oss selv, uten at det legges føringer, krav eller sanksjoner på hvordan man gjør sitt kjønn. Kort og godt, sier Christine Marie Jentoft, rådgiver for kjønnsmangfold i FRI.

– Det er et vanskelig, og fint spørsmål. Jeg tror det er summen av alt vi ser her i dag. Du ser jo at jeg smiler. Alt jeg gjør i livet er farget av transgreier, og det er det som er fint for meg, sier Jouvnas Bruun Arnesen, nestleder i Garmeres.

– Transgleder for meg betyr å bli anerkjent av personer som blir glad for min eksistens. Transglede er også å kunne ta en pause fra all død og elendighet, sier Maria Puenchir, styremedlem i Garmeres og styreleder i Steatornis.

Maria Puenchir, styremedlem i Garmeres og styreleder i Steatornis.
Powered by Labrador CMS