Chemsex

Metamfetamin endrer hjernen hos brukere sier David Fawcett til Blikk.

Kjernefysisk sex

Kombinasjonen metamfetamin og sex oppleves som en kjernefysisk eksplosjon, sier terapeut David Fawcett.

Publisert Sist oppdatert

David Fawcett er terapeut og jobber med chemsex-avhengighet ved SeekingIntegrity i Ft. Lauderdale, USA. Han er også produsent av dokumentarfilmen «Crystal City» (2019), som følger åtte skeive menn i New York, som alle sliter med metamfetamin-avhengighet. Fawcett har gitt ut boka «Lust, Men, and Meth: A Gay Man's Guide to Sex and Recovery» (2015).

Til Blikk forteller David Fawcett at metamfetamins påvirkning på sex er godt kjent, og at det på mange måter er det perfekte dopet for menn som har sex med menn.

David Fawcett er terapeut og jobber med chemsex-avhengighet ved SeekingIntegrity i Ft. Lauderdale, USA.

I tillegg til å gjøre seksuelle opplevelser sterkere, nøytraliserer dopet mange bekymringer menn som har sex med menn måtte ha om seg selv og plassen deres i det skeive miljøet. For de som har lav selvfølelse er metamfetamin en katalysator som gir økt selvtillit og stå på-vilje. For de som føler seg verdiløs kan metamfetamin gi et sterkt narsissistisk driv, og så handler det om fellesskapsfølelse. Metamfetamin kan skape fellesskap hvor alder, fysikk og sosial status ikke lenger er et hinder, sier David Fawcett.

Det finnes håp

Fawcett beskriver kombinasjonen av metamfetamin og sex som kjernefysisk.

Mange menn jeg har snakket med og behandlet beskriver kombinasjonen som at sexappetitten deres bobler over og blir nærmest en tvangshandling. Selv etter timer med sex og rus, flere orgasmer og gjentagende onanering, så fortsetter sexlysten, sier Fawcett.

Så kan man spørre seg om metamfetamin og andre rusmilder som ketamin og GHB, og til og med poppers, er et spesielt skeivt problem. Det vi vet er at alkohol fortsatt er det mest brukte rusmiddelet, og et rusmiddel som også gjør stor skade, blant skeive. Det er ikke noe overraskende i seg selv. Skeive møtes ofte på bar eller skeive utesteder, hvor alkohol er utbredt.

Fawcetts erfaring med metamfetamin bygger på mange år som psykoterapeut og som rusrådgiver.

Klientene som kommer til meg, er de som har blitt skadelidende av rusbruk og som ønsker å slutte. De ville ikke ha kommet til meg hvis det ikke var for et sterkt ønske og en motivasjon for å redusere eller stoppe rusbruken. Min praksis handler om å møte disse mennene med respekt, sier han og forteller at klienter som har sluttet, eller ønsker å slutte, må forstå sitt eget problem.

Da blir det mulig å løse problemene. Metamfetamin endrer hjernen hos brukere. Det forandrer sexdriften, brukerens personlighet og ikke minst den seksuelle prestasjonen. Sex er et av menneskers sterkeste drifter, og med metamfetamin blir driften eksplosiv, så å skille disse to elementene fra hverandre er vanskelig.

Men det er håp, ifølge Fawcett.

Det eksisterer en myte om at det ikke finnes håp. At man er fortapt når det handler om å kunne fungere i livet, slik man gjorde før avhengigheten. Det stemmer ikke. Ja, det er en vanskelig prosess, men ikke en umulig en. Det er mange som faller av vognen, men sånn er det med alle rusmidler.

Powered by Labrador CMS