Musikk

Christine and the Queens-vokalisten åpner opp

Den franske musikkartisten Chris oppdaterer pronomen i sosiale medier og forteller om den vanskelige reisen mot riktig kjønnsidentitet.

Chris, kjent under artistnavnet Christine and the Queens, har gjort stor suksess med albumene «Chaleur humaine» (2014) «Chris» (2018), som begge ble møtt med stor ros fra et internasjonalt anmelderkorps.
Publisert

Den franske artisten Chris, kjent under scenenavnet Christine and the Queens, kommer ut i en tre minutter lang TikTok-video. Her forteller han at han «har vært mann i et år nå» og at det har vært «en lang prosess» å finne sin riktige kjønnsidentitet.

Artistens tredje album, «Redcar les adorables étoiles», slippes 23. september og utgis under det nye artistnavnet Christine and the Queens presents Redcar.

Chris har lenge vært en del av det skeive miljøet og kom for flere år siden ut som panfil. I et intervju med Attitude magazine i 2019 fortalte artisten at han var genderqueer. Noen år senere tok artisten til Twitter for å opplyse om at han brukte alle pronomen.

Nå har han endret pronomen til han/ham i sosiale medier, der artistnavnet også er endret til «Redcar». Det nye albumet skal etter planen lanseres i Paris og London sammen med en «ny, ambisiøs musikalsk presentasjon» som promoteres som en rockeopera.

24. juni slapp artisten første sniklytt på den nye plata. Dette var det første fansen fikk høre fra Chris/Redcar siden «New Shapes», et samarbeid med Charli XCX og Caroline Polachek, og singelen «Body» med 070 Shake.

Med den nye låta «Je te vois enfin» uttalte artisten at låta markerte «en ny era» og at han jobbet med et «stort, håpefullt og ambisiøst album».

Powered by Labrador CMS