Christine Marie Jentoft blir FRIs nye rådgiver i kjønnsmangfold.

Christine Marie Jentoft får ny jobb i FRI: – Dette blir «kick-ass»!

Fra høsten blir Jentoft ny rådgiver i kjønnsmangfold i Foreningen FRI.

Publisert

Christine Marie Jentoft kunne i dag avsløre at dagene som frisør er over. Nå har hun fått ny jobb i FRI. Til høsten trer hun inn i stillingen som rådgiver i kjønnsmangfold.

Jentoft over stafettpinnen etter Luca Dalen Espseth, som slutter i stillingen for jobbe i Pro Senteret, Oslo kommunes hjelpetilbud for personer med erfaring fra å selge eller bytte sex.

Jentoft er tydelig fornøyd med å tre inn i sekretariatet.

– Jeg er ekstremt spent, og jeg gleder meg så utrolig mye til å begynne. Dette blir «kick-ass»! Jeg fikk nyheten i går så jeg vet ikke helt hvor jeg skal plassere tankene, men jeg må si at jeg er spent og håpefull, sier Jentoft til Blikk.

– Hvilke saker ønsker du spesielt å ta tak i nå som du går inn i FRI?

– Det er så mange! For det første må ikke-binære få juridisk anerkjennelse. Og det må skje nå. Vi må også få til bedre kår for transpersoner jevnt over. Spesielt må vi jobbe aktivt for et humant medisinsk tilbud for transpersoner. Det må styrkes kraftig. Jeg er også opptatt av transpersoner i arbeidslivet. Disse må ha mer støtte, flere rettigheter, anerkjennelse og forståelse.

Jentoft røpet nyheten på Facebook, hvor hun skriver at hun først og fremst ble frisør for å hjelpe transpersoner og andre skeive med å føle seg vel med seg selv. Selv om dagene som frisør er talte – for denne gang – vil hun fortsatt jobbe med å bedre skeive liv.

Powered by Labrador CMS