Barbara Hammer i «Queer Genius».

Barbara Hammer på Oslo/Fusion

Se dokumentaren «Queer Genius», en innsiktsfull og kreativ dokumentar med unike portretter av fem skeive samtidskunstnere, blant andre den legendariske og lesbiske eksperimentelle filmskaperen Barbara Hammer.

Publisert

Oslo/Fusion tirsdag 29. september

Kl. 17
Filmprogram: «Nordic Shorts»
5 nordiske kortfilmer. Info: «Nordic Shorts»

Kl. 17.15
Dokumentar: «Queer Genius»
En innsiktsfull og kreativ dokumentar med unike portretter av fem skeive samtidskunstnere. Vi møter den legendariske lesbiske eksperimentelle filmskaperen Barbara Hammer (1939 - 2019) som snakker om sitt arbeid med å portrettere lesbisk seksualitet mens hun forbereder Evidentiary Bodies, hennes siste utstilling om kreft i New Yorks Whitney Museum.

Rasheedah Phillips og Camae Ayewa i kunstnerkollektivet Black Quantum Futurism.
Rasheedah Phillips og Camae Ayewa (aka Moor Mother) i kunstnerkollektivet Black Quantum Futurism utforsker afrikanske tradisjoner rundt bevissthet, tid og rom, poeten Eileen Myles som snakker om sin lange karriere og veien til å bli et kjent navn, samt performancekunstneren Jibz Cameron (aka Dynasty Handbag) som, via sin unike og svært karakteristiske estetikk, reflekterer på temaer rundt heltehistorier til det å ikke helt passe inn.

Regissør Pancake lever på samme plan som sine subjekter, noe som resulterer i en svært intim dokumentar, hvor intervjuene blir mer en samtale mellom medlemmer i en selvvalgt familie.

Kl. 19
Spillefilm: «Buddies»
«Buddies» var den første spillefilmen om AIDS-krisen da den kom i 1985, og gir et tidløst og svært realistisk bilde av en uforglemmelig periode i vår homohistorie.

Kl. 20
Spillefilm: «Alice Junior»
Den populære YouTube-vloggeren Alice produserer sin siste live-video når faren annonserer at de skal flytte fra storbyen og til en liten, konservativ by.

Kl. 21
Spillefilm: «The Twentieth Century»
Den ambisiøse, unge politikeren Mackenzie King drømmer om å bli Canadas statsminister. Kanskje den villeste og mest visuelt unike biopic som noensinne er laget.

Kl. 22
Dokumentar: «Ask Any Buddy»
Med scener klippet sammen fra seksuelt eksplisitte spillefilmer danner Ask Any Buddy et svært tidsriktig bilde av homolivet i USA i perioden 1968 til 1986 - iallfall slik det var på film.

Oslo/Fusion Film Festival

Medlemskap ikke nødvendig. Ordinær billettpris kr. 100. Ungdom under 20 / studenter under 23 år: kr. 75,- Bevis vil påkreves ved kjøp og innslipp.

Merk at billetter i år kun kan kjøpes på nett, enten direkte på cinemateket.no eller via festivalens hjemmesider oslofusion.noAlle filmene vises på Cinemateket/Filmens Hus i Dronningens gate 16 i Oslo. For fullt program, visningstider og oppdateringer:

oslofusion.nofacebook.com/oslofusion@oslofusion på Instagram

Koronasikkerhet

Grunnet den pågående situasjonen med Covid-19 har filmfestivalen måttet gjøres mange kutt i den planlagte feiringen av 30. årsjubileet. De forholder seg til Folkehelseinstituttets anbefalinger, og i skrivende stund har de tillatelse til å bruke 89 (av 190) seter i den store salen Tancred, og 20 (av 70) i Lillebil.

Blikks publikumspris

Blikk står tradisjonen tro bak utdelingen av årets publikumspris der alle kan stemme på sine favorittfilmer i kategoriene spillefilm, dokumentar og kortfilm. Bruk stemmeseddelen som ligger på Cinemateket/Filmens hus. Av alle som stemmer, trekkes det ut tre vinnere som får hvert sitt ½-årsabonnement på Blikk til en verdi av 449 kroner.

Powered by Labrador CMS