«Portrett av en kvinne i flammer»

Oslo/Fusion: fredag 27. september

Dagens program byr på både mørke, skeive filmer og hysterisk morsomme kortfilmer.

Publisert Sist oppdatert

Start dagens filmmaraton med «Into The Dark, Queerly», et kortfilmprogram med syv mørke, skeive filmer, eller «Tickle Your Funny Bone(r)» som byr på ni hysterisk morsomme kortfilmer.

Fornektet kjærlighet
Spillefilmen «Carmen and Lola» handler om tenåringsjenta Carmen som bor i et rom-samfunn i utkanten av Madrid. Akkurat som alle andre kvinner hun noensinne har truffet, er skjebnen hennes å gifte seg og oppfostre så mange barn som mulig. Dette er et miljø hvor alt annet enn heterofil kjærlighet ikke bare blir sett ned på, men blir fornektet.

Så møter Carmen Lola. Hun er ulik alle andre i deres felles omgivelser, med sine drømmer og skapertrang. De to jentene får fort en fortrolig tone seg imellom, og derfra er veien kort til å bli totalt avvist av familiene.

«Carmen and Lola»

Carmen & Lola benytter nesten utelukkende amatørskuespillere. Den har blitt belønnet med priser for både skuespill, regi og produksjon ved flere internasjonale festivaler.

Cannes-favoritt
«I Morgen Danser Vi» handler om Merab, en dedikert og talentfull ung danser. Han danser georgisk nasjonaldans med sin partner Mary, og drømmer om en plass i nasjonalkompaniet. En dag snus tilværelsen hans opp ned, når den karismatiske og bekymringsløse Irakli dukker opp. Irakli blir Merabs fremste rival, men også hans største fascinasjon. Skal Merab følge hjertet og bryte med det konservative dansemiljøet, og dermed risikere å miste alt han har kjempet for?

«I morgen danser vi»

«I morgen danser vi» var en av våre favoritter fra årets filmfestival i Cannes, regissert av svensk-georgiske Levan Akin. Det er en film om å våge å satse, og om å tørre å være fri. Denne vil du få med deg!

Queer Palm-vinner
«Portrett av en kvinne i flammer» handler om kunstneren Marianne som ankommer en isolert øy på slutten av 1700-tallet. Hun har i oppdrag å male et portrett av den vordende bruden Héloïse, som nekter å la seg avbilde – i desperat protest mot et arrangert ekteskap. Marianne utgir seg for å være en tjenestepike, og kommer tett på den unge bruden. I all hemmelighet får Marianne portrettet ferdig, men gjengir det hvem Héloïse virkelig er?

«Portrett av en kvinne i flammer»

Céline Sciammas (Tomboy, Water Lilies) nye film er en usedvanlig vakker film om minner, vennskap og kjærlighet. Den hyller også de ofte glemte kvinnelige kunstnerne gjennom historien. En umiddelbar klassiker som både vant pris for beste manus og ble tildelt Queer Palm under filmfestivalen i Cannes.

Hail Satan?
Den amerikanske dokumentaren «Hail Satan?» byr på et spennende innblikk i dobbelmoral og fordommer. Djeveldyrking, blodsritualer og menneskeofring er ting som forbindes med såkalt satanisme. Men de vanlige stereotypene og de klassiske bildene på satanisme snus på hodet av The Satanic Temple som siden 2013 har økt i omfang med popularitet og innflytelse i USA, samt den øvrige verden. Med kontroversiell og provoserende symbolikk kjemper de for menneskers religiøse frihet og demokratiske rettigheter.

«Hail Satan?»

«Hail Satan?» hadde premiere under Sundance filmfestival i år og ble umiddelbart en stor snakkis. Dette er en underholdende og tankevekkende dokumentar som tar et dypdykk inn i en særdeles unik grasrotbevegelse.

Oslo/Fusion International Film Festival arrangers på Cinemateket i Filmens hus, Dronningens gate 16, Oslo.

Info og fullstendig program: oslofusion.no

Powered by Labrador CMS