«You Don’t Nomi» på Oslo/Fusion

Da Paul Verhoeven slapp «Showgirls» løs for publikum i 1995 kunne verken han eller de andre involverte i produksjonen forutsi den massive kritikerslakten og latterliggjøringen som fulgte. Se dokumentaren «You Don’t Nomi» om kultklassikeren.

Publisert

Program søndag 27. september

Kl. 13
Dokumentar: «Always Amber»
Som 17-åring valgte Amber å bruke det svenske kjønnsnøytrale pronomenet hen, og begynte i konsultasjon hos en terapeut som spesialiserer seg i kjønnsidentitet.

Kl. 14
Barnas Cinematek: «Annie»
Annie bor på et barnehjem som styres med jernhånd av den fæle Miss Hannigan. Hennes drøm om et bedre liv blir oppfylt når hun blir adoptert av den styrtrike forretningsmannen Daddy Warbucks.

Kl.15
Dokumentar: «Her Story»
En kort dokumentar om lesbiske, bifile og queere kvinner i Kirgisistan hvor vi blant annet møter Mira, som etter et tiårig ekteskap med en mann nå lever åpent som lesbisk.

Kl. 17
Spillefilm: «Lola»
Etter morens død tvinges Lola ut på en biltur med faren og et oppgjør med en smertefull familiehistorie. Et følsomt portrett av to sjeler som kjemper for å møtes på halvveien.

Kl. 17.30
Dokumentar: «If It Were Love»
En unik dansedokumentar basert på Gisèle Viennes dansestykke «Crowd», som i 2019 gikk for fulle saler på Dansens Hus i Oslo i 2019.

Kl. 19.30
Filmprogram: «Live, Laugh, Release»
6 kortfilmer om alt fra lesbisk go go-dansing til oppgjør med transfober. Info: «Live, Laugh, Release»

Kl. 20
Spillefilm: «Cicada»
Etter en rekke mindre suksessfulle og ukomfortable treff med kvinner går Ben «tilbake til pikken», som hans venninne ublu kaller det. En vakker film om kjærlighet, tap og glede.

Kl. 21.30
Spillefilm: «Forbidden Letters»
En av tidenes mest kunstneriske pornofilmer, et seksuelt eksplisitt dikt man vil se om og om igjen. (18+)

Kl. 22.15
Dokumentar: «You Don’t Nomi»
Da Paul Verhoeven slapp «Showgirls» løs for publikum i 1995 kunne verken han eller de andre involverte i produksjonen forutsi den massive kritikerslakten og latterliggjøringen som fulgte. Filmen var den første som fikk en svært restriktiv NC-17 aldersgrense av sensuren, noe Verhoeven faktisk selv ønsket - det var også den eneste drømmen som gikk i oppfyllelse.

Filmen ble nominert til hele tretten Razzie Awards og tok hjem fem. Men igjennom årene har denne kalkunen blitt til en føniks som stiger opp fra asken, og i denne underholdende og informative dokumentaren møter vi aktørene bak filmen, samt kritikere og cineaster som har snudd en kontroversiell flopp til en kultklassiker.

Du vil garantert ikke se mesterverket «Showgirls» i samme lys etter denne filmen.

Oslo/Fusion Film Festival

Medlemskap ikke nødvendig. Ordinær billettpris kr. 100. Ungdom under 20 / studenter under 23 år: kr. 75,- Bevis vil påkreves ved kjøp og innslipp.

Merk at billetter i år kun kan kjøpes på nett, enten direkte på cinemateket.no eller via festivalens hjemmesider oslofusion.no. Alle filmene vises på Cinemateket/Filmens Hus i Dronningens gate 16 i Oslo. For fullt program, visningstider og oppdateringer:

oslofusion.no

facebook.com/oslofusion

@oslofusion på Instagram

Koronasikkerhet

Grunnet den pågående situasjonen med Covid-19 har filmfestivalen måttet gjøres mange kutt i den planlagte feiringen av 30. årsjubileet. De forholder seg til Folkehelseinstituttets anbefalinger, og i skrivende stund har de tillatelse til å bruke 89 (av 190) seter i den store salen Tancred, og 20 (av 70) i Lillebil.

Blikks publikumspris

Blikk står tradisjonen tro bak utdelingen av årets publikumspris der alle kan stemme på sine favorittfilmer i kategoriene spillefilm, dokumentar og kortfilm. Bruk stemmeseddelen som ligger på Cinemateket/Filmens hus. Av alle som stemmer, trekkes det ut tre vinnere som får hvert sitt ½-årsabonnement på Blikk til en verdi av 449 kroner.

Powered by Labrador CMS