Det Kongelige Teater i København hyller skeivt mangfold i ny forestilling

«Pride» er en forestilling om stolthet og skam, personlige fortellinger og en hyllest til alle som lever som den de er, sier teateret.

Publisert

Med utgangspunkt i følelsene stolthet og skam har den tyske dramatikeren og instruktøren Falk Richter utarbeidet en forestilling hvor disse følelsene settes i et lhbt+perspektiv.

Falk Richter er født i 1969 i Hamburg. Han har jobbet som dramatiker og instruktør i hele Europa og oppnådd stor anerkjennelse for måten han, gjennom scenekunsten, engasjerer seg i pressende sosiale og globale debatter.

Et ensemble bestående av internasjonale skeive dansere, skuespillere og artister fra fem land har gått sammen med Richter om å skape en forestilling som tar tak i ulike erfaringer knyttet til det å være en lhbt+person i dag. De medvirkende utøverne deler fra egne historier, om deres stolthet over å kunne leve åpent, men også om undertrykkelsen de fortsatt møter den dag i dag.

12.-22. august avholdes World Pride 2021 i København og Malmö. Det er under den programtette uka forestillingen «Pride» vil ha sin urpremiere.

«De medvirkende forteller historier om transformasjonen, om tilkjempede og utlevde utopier, om nye måter å skape familier på og om deres drømmer om en verden, hvor alle kan være fri og føle seg sikre – sett ut fra vår tid, hvor lhbtiq+personer globalt kjemper for sine rettigheter, og hvor allerede oppnådde rettigheter er truet» skriver teateret i en pressemelding.

«Pride» har premiere i Skuespilhuset, 19. august under den internasjonale World Pride-festivalen i København. Forestillingen settes opp på engelsk, med danske undertekster, og anbefales til voksne og ungdom over 15 år. Les mer om stykket her.

Interessert i teater? Da vil du kanskje like:

Powered by Labrador CMS