Oslo Pride i dag

Oslo Pride åpner med fest på SALT

Ta en tur i mørklagt pissoar, kos deg i sauna eller lær mer om seksuell grensesetting og samtykke. Her en noen høydepunkt fra programmet.

Bleach Boo-Boo, Nabi Yeon Geisha og Eliza Fierce byr på Mørklagt Pissoar på Teaterkjelleren.
Publisert Sist oppdatert

Oslo Pride åpningsfest

Oslo Pride sparkes i gang med stor åpningsfest på SALT. Her kan du starte med en runde i en av verdens største saunaer kl. 18. Dj Saunasatan setter stemningen og det eneste du trenger er badetøy. Utendørs er det Indieseksuell, Slindre og dj Kanga som sørger for feststemning. I Àrdna Sauna er det Ida Nerbø og Espen Cook som tar over etter dj Saunasatan. Fra kl. 20.30 kan du henge med draggruppa Gutta, som også går på scenen for å åpne Pride kl. 21. Kl. 22 tar Kulturtantene over. I Arktiske finner den offisielle åpningen av Oslo Pride sted kl. 23, med Jorge Lera og Vinkel, og konsert med Cham Léon. Slindre og dj Kanga avslutter natta. 

Oslo Pride åpningsfest, kl. 16, SALT, Langkaia 1. 

Mørklagt Pissoar på Teaterkjelleren

Mørklagt Pissoar på Teaterkjelleren er en fortellerdragforestilling om den unge voksne Lukas som bor i Oslo på 60-tallet sammen med sin mor. Lukas har en bestevenn, Adam, og de gjør alt sammen. En dag deler de et kyss, som setter i gang mange følelser og tanker hos Lukas. Men kan de egentlig være sammen? Lukas blir forvist fra døra til Adam av Adams far, i fortvilelse forvirrer Lukas seg inn i et hemmelig skeivt miljø. Artistene Eliza Fierce og Bleach Boo-Boo er med på denne produksjonen for å tolke narrativet gjennom sitt kunstneriske blikk og virke, og sammen med fortelleren Nabi Yeon Geisha, ønsker de å skape en forestilling med humor, alvor, sinne og glede.

Mørklagt Pissoir, kl. 17, Teaterkjelleren, Akersgata 38.

Batty Bwoi på Dansens hus

 Batty Bwoy er en dansesolo som ikke starter med et spørsmål eller kritikk, men fra et sted fylt av lekenhet og begjær, viklet inn i vold og sjarm. Forestillingen utspiller seg som en kroppslig fiksjon, uatskillelig fra svart skeivhet. Gjennom en appropriasjon og gjenbruk av det jamaicanske skjellsordet «Batty Bwoy» (bokstavelig, rumpe gutt) vrir og vender Harald Beharie på myter for å påkalle en demonisk sensibilitet og forførende grusomheter, slik at sårbare muligheter åpner seg i et samspill mellom bevissthet og naivitet. Harald Beharie vant Heddaprisen 2023 for Beste danseforestilling.

Batty Bwoi, kl. 18, Dansens hus, Vulkan 1.

Reclaim Pride: Queering sex - consent workshop

 Comraids Inc og Reclaim Pride inviterer til en to dagers workshop om grensesetting, samtykke og forhandling. Deltagerne vil få utforske, lære og diskutere. Gjennom ulike aktiviteter og gruppediskusjoner. Workshopen ledes av Clare Zhou, specialist på seksuelle helse og samtykke. Workshopen holdes på Anarres bokkafé.

Påmelding og info: Queering sex - consent workshop

Fullt program og info: oslopride.no

Powered by Labrador CMS