Deadline

Sterk i troen?

«Jeg vil bli som Jesus, gå i hvite klær. Med glorie rundt hue så ser alle hvem jeg er», sang Kjøtt i 1982. Nå er det ikke alle forunt å ville bli Jesus, men tro er det mange som har. Eller hadde.

Publisert

«Jeg vet ikke når jeg slutta å tro», sier kulturjournalist Aslaug Olette Klausen til Blikk i dette nummeret. Klausen er aktuell med sakprosaboka «Ingen er så trygg i fare. Samtaler om tro og traumer», en bok hun beskriver som et forsøk på å starte en større offentlig samtale om livssyn.

«Jeg husker bare at jeg sluttet å tro og forsøkte å tro igjen. Da var jeg 17 år. Jeg var på et møte, reiste meg og gikk, og kom denne gangen aldri tilbake», forteller Klausen.

Noen velger å holde fast på troen. Det gjelder mange av de Klausen har intervjuet i boka. Men det kan være en utfordring. Sannsynligheten er stor for at man i religiøse sammenhenger har hørt at homofili er synd. At tro og likekjønnet samliv ikke lar seg kombinere. At homofili er en styggedom i Guds øyne. Det har fått Den norske kirke til å ta grep.

I 2018 vedtok Kirkerådet at det skulle utvikles et kurs- og samtaleopplegg for å øke kompetansen til ansatte i Den norske kirke om lhbt+, kjønn og seksualitet. Kurset er nå klart og ble presentert for Kirkerådet i november. Ikke alle er glade for tiltaket. Tidligere i høst oppfordret den kirkepolitiske listen Frimodig kirke ansatte i Den norske kirke til å takke nei til kurset, og hevdet at de hadde fått tilbakemeldinger om at innholdet i kurset var «ensidig propaganda». Den norske kirke i Larvik trosset påstandene om propaganda og alle 65 ansatte var i september på kurs for å lære om lhbt+, kjønn og seksualitet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS