Salam

Skeiv solidaritet med Palestina

– Skeive palestinere i Gaza blir drept fordi de er palestinere, sier Dhī Yezen Al-Obaidi i Salam. Søndag arrangerte organisasjonen demonstrasjon for å vise skeiv støtte til Gaza.

Publisert Sist oppdatert

– Menneskerettigheten brytes i Palestina over en lav sko, og vi skeive vet hvordan det er å være undertrykt. Men vår undertrykkelse er ikke i nærheten av det som skjer i Palestina nå, sier Dhī Yezen Al-Obaidi, assisterende generalsekretær i Salam.

På Eidsvoll plass utenfor Stortinget i Oslo hadde flere hundre mennesker samlet seg til demonstrasjon. Demonstrasjonen Skeiv solidaritet med Palestina ble arrangert av Salam, og organisasjoner som Skeiv Verden, AUF, Kvinnefronten, Inkluderende Feminisme, Garmeres, PKI, Rødt, Steatornis, Norges Fredslag, Norges Fredsråd og Fellesutvalget for Palestina hadde sluttet seg til.

 – Som skeive kan vi ikke akseptere at våre kropper og identiteter blir brukt til å legitimere drap og brutalisering av palestinere. Vi vil ikke være med å normalisere Israels politikk ovenfor palestinere. Vi står i solidaritet med Palestina og alle som står opp mot sine undertrykkere, sier Al-Obaidi.

 – Vi ser hva Israel driver med i Gaza. Vi ser menneskene som drepes daglig, i hopetall. Barn, kvinner, eldre og skeive. Sivile som ikke har noe å gjøre med Hamas. Så selvfølgelig er det en skeiv kamp.

 Demonstrasjonen gikk fra Eidsvolls plass til Israels ambassade bak slottet, hvor det ble holdt appeller.

Powered by Labrador CMS