Scene

Intens og skeiv kjærlighet i Bergen

Stine Robin Eskildsen og Ameli Isungset Agbota spiller Romeo og Julie i den skeive oppsetningen på Den Nationale Scene i Bergen.

Ameli Isungset Agbota og Stine Robin Eskildsen spiller Romeo og Julie på Den Nationale Scene i Bergen. Stykket har premiere torsdag 20. april.
Publisert

Shakespeares mesterverk ble skrevet på 1590-tallet, men plasseres på Store Scene på Den Nationale Scene i Bergen i vår egen tid i Kjersti Horns regi. Hun har i de seneste årene gjort seg bemerket med helt særegne regigrep. Selv om rammen rundt er anno 2023, er handlingen bevart. I rollene som Romeo og Julie finner vi Stine Robin Eskildsen og Ameli Isungset Agbota.

Romeo og Julie er fortellingen om to ungdommer som styrter hodestups ut i en altoppslukende forelskelse og risikerer alt for å være sammen. Men det er også en brutal historie om maktkamp, låste familiekonflikter og en refleksjon over hvilken verden vi ønsker å leve i. Dette er en klassiker i moderne drakt, men handlingen er uforandret.

I stykket spiller Stine Robin Eskildsen og Ameli Isungset Agbota ut det intense begjæret, ispedd vold, sex og det store dramaet som ligger i Shakespeares originaltekst. Og det krever en spesiell kjemi.

«Vi vil jo bare ha hverandre. Når vi er intime på scenen, spør jeg Ameli hva som er greit. «Gjør hva du vil», sier hun. Og da kjører vi på, sier Stine Robin Eskildsen i et intervju med Bergens Tidende.

«Men det føles aldri ukomfortabelt. Kjersti (Horn) skaper et trygt rom. Så vi gir det vi har og går ofte ekstremt langt. Selv om vi dør og blør og holder på, er det på en måte lystbetont også. Det er gøy å se hva man selv er i stand til, sier Ameli Isungset Agbota.

Rome og Julie har premiere torsdag 20. april og spilles til juni.

Powered by Labrador CMS