Teater

Manish Sharma (t v) som spilte Mahmoud og Alias far i filmen, skal også stå på scenen når Det norske teatret viser «Hør her’a!» i februar.

«Hør her’a!» til teaterscenen

Publisert

Gulraiz Sharifs debutbok «Hør her’a!» fikk strålende mottakelse da den kom høsten 2020. I fjor høst ble det like mye ros til filmversjonen, regissert av Kaveh Therani, og nå skal fortellingen også bli teater når «Hør her’a!» settes opp på Det norske teatret i februar. 

«Hør her’a!» er fortellingen om tenåringen Mahmoud, og hans familie på østkanten i Oslo den sommeren både onkel Ji kommer på besøk fra Pakistan og lillebror avslører at hun er jente. 

Transjenta Alia er ikke hovedpersonen i verken boka eller filmen, men i begge versjoner er det hennes historie og hvordan familien møter henne, som har fått mest oppmerksomhet fra kritikere og Blikks filmpanel. I tillegg har både bok og film fått mye ros for hvordan humor er brukt som virkemiddel for å vise kulturkonflikter. 

Panelet uttalte blant annet: «Det er historien om hele familiens identitetskrise. At hun er så tydelig, gjør at familien må se seg selv i speilet. Det ble hevdet så mange ganger i filmen at hun er forvirret, men hun var ikke det. Hun visste hvem hun er. Det er familien som var forvirret.»

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS